Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς στα Χανιά -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - iefimerida.gr

Προβλήματα προκάλεσε ο χιονιάς στα Χανιά -Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρά προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων έχει προκαλέσει το κύμα του χιονιά που πλήττει και την περιοχή της Κρήτης.

Στα Χανιά η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί σε πολλά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου όπου επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα.

Πρόκειται για τις περιοχές: Θέση «Φώκιες» προς Ομαλό,Πέτρα Σελί, Θέρισσο-Ζούρβα-Μεσκλά, Κράπη-Ασκύφου-Ιμπρος- Ανώπολη-Καλλικράτης και Δρομόνερο-Φλώρια.

Στον δρόμο προς τη δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου και στο ύψος προς Προφήτη Ηλία στην πόλη των Χανίων ακινητοποιήθηκαν δεκάδες αυτοκίνητα και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής υπηρεσίας και της Τροχαίας.

Σε όλα τα σημεία μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τους δρόμους.

Ανοικτό ακόμη το αεροδρόμιο Χανίων

Ανοιχτό παραμένει το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων, ωστόσο ο χιονιάς έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να είναι άγνωστο αν θα πραγματοποιηθούν οι βραδινές πτήσεις, με τις πιθανότητες να είναι μικρές, όπως δήλωσε πριν από λίγο (18.35) στο HANIA.news ο αναπληρωτής αερολιμενάρχης Λευτέρης Καστανάκης.

Ο κ. Καστανάκης σημείωσε ότι αυτή την ώρα ο διάδρομος είναι ανοιχτός και επικρατεί άπνοια, με τη θερμοκρασία στο έδαφος να είναι στους μηδέν βαθμούς Κελσίου και την ορατότητα να έχει «αποκατασταθεί» (8 χλμ.), καθώς το μεσημέρι υπήρξε πρόβλημα με την ορατότητα που δεν ξεπερνούσε τα 700 μέτρα (692 για την ακρίβεια).

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική πρόγνωση για το αεροδρόμιο Χανίων, στη διάρκεια της νύχτας είναι πολύ πιθανό να υπάρξει χιονόπτωση, περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και δυτικοί άνεμοι.

Το αν θα πραγματοποιηθούν, τελικά, ή όχι οι βραδινές πτήσεις θα αποφασιστεί από τις εταιρείες, οι οποίες θα συνεκτιμήσουν μια σειρά από γεγονότα, με κυρίαρχο, φυσικά, την ασφάλεια των επιβατών.

Ωστόσο δεν υπάρχει απαγορευτικό από το λιμάνι της Σούδας και το πλοίο Blue Galaxy θα αποπλεύσει κανονικά στις 21:00.

Το αεροδρόμιο Ηρακλείου το πρωί, για περίπου τρεισήμισι ώρες δεν δεχόταν αεροπλάνα λόγω του παγετού, ενώ για την ώρα οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά, ωστόσο όπως είπε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου Γιώργος Πλιάκας, αν η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου, αναπόφευκτα δεν θα γίνουν άλλα δρομολόγια.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αεροδρόμια του νησιού δεν διαθέτουν το ειδικό σύστημα καθαρισμού των διαδρόμων από χιόνι και παγετό, καθώς δεν υπήρξε ανάγκη στο παρελθόν.

Κλειστά την Δευτέρα τα σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 9 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Την απόφαση αυτή πήρε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, έπειτα από συνεννόηση με τους δημάρχους της περιοχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας η απόφαση ελήφθη καθώς, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, είναι πιθανό να υπάρξουν προβλήματα στην ασφαλή μετακίνηση οχημάτων και τη μεταφορά μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χανιά δρόμοι κακοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ