ΓΑΠ: «Θα ξεκαθαρίσω απολύτως τη θέση μου στο πολιτικό συμβούλιο» - iefimerida.gr

ΓΑΠ: «Θα ξεκαθαρίσω απολύτως τη θέση μου στο πολιτικό συμβούλιο»

papandreoy
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένος να λύσει την εκκρεμότητα της ηγεσίας στο αυριανό κρίσιμο πολιτικό συμβούλιο, φέρεται ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μιλώντας στους στενούς του συνεργάτες (Ρεγγίνα Βάρτζελη, Πάνο Μπεγλίτη, Νίκο Αθανασάκη και Γιώργο Ελενόπουλο), ο κ. Παπανδρέου διαμήνυσε ότι, «αύριο στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου θα δώσω το χρονοδιάγραμμα, το πολιτικό πλαίσιο, καθώς και τον ρόλο μου μέσα σε αυτά, ώστε να λήξει η παρούσα εκκρεμότητα στο κόμμα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου ωστόσο, απέφυγε επιμελώς να ξεκαθαρίσει, ποιό θα είναι το περιεχόμενο του πολιτικού πλαισίου που θα ανακοινώσει στο πολιτικό συμβούλιο, το χρονικό εύρος του χρονοδιαγράμματος, αλλά και το εάν θα είναι, ή δεν θα είναι υποψήφιος στην περίπτωση που ανοίξει τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Προφανώς, ο κ. Παπανδρέου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του ακόμη και από τους στενούς του συνεργάτες, προκειμένου να διατηρήσει ίσως το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Είναι ωστόσο πλέον πολύ πιθανό αν όχι βέβαιο, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αύριο, και κάτω από την ασφυκτική πλέον πίεση των υποψηφίων διαδόχων του, αλλά και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, να δώσει το πολιτικό περίγραμμα μέσα στο οποίο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου του κόμματος αν και πολλοί δεν αποκλέιουν ακόμα και το να ανακοινώσει ότι προτίθεται να παραμείνει στη θέση του και να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές προκειμένου να κριθεί από το λαό. Αυτό φυσικά θα προκαλέσει αντιδράσεις από τους κορυφαίους και δεν αποκλείεται να οδηγήσει στη διάσπαση του κόμματος.

Ωστόσο, ακόμη και στενοί του συνεργάτες δεν μπορούσαν να ερμηνεύσουν με βεβαιότητα ποιό ακριβώς, θα είναι αυτό το πολιτικό πλαίσιο, και ποιός θα είναι ο ρόλος του. Πολλοί δεν αποκλείουν ακόμη να προτείνει και την δυαρχία, αν και οι υποψήφιοι διάδοχοί του, έχουν απορρίψει κατηγορηματικά αυτήν την λύση.

Το βέβαιο είναι ότι το αυριανό πολιτικό συμβούλιο θα δρομολογήσει σε κάθε περίπτωση εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Χ. Ρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ