Αυτός είναι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Φλόριντα -Τι έλεγε για το ISIS [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Φλόριντα -Τι έλεγε για το ISIS [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο 26χρονος Εστέμπαν Σαντιάγκο είναι ο δράστης του μακελειού στο αεροδρόμιο της Φλόριντα.

Ο δράστης έχει συλληφθεί και έχει μεταφερθεί σε σημείο κράτησης.

Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για μέλος του ISIS, παρότι στο twitter κυκλοφορούν πληροφορίες ότι είχε σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Oι ερευνητές από την πλευρά τους δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο κίνητρο της επίθεσης να είναι η τρομοκρατία και ελέγχουν τα πρόσφατα ταξίδια του δράστη.

Ο Εστεμπάν Σαντιάγο συνελήφθη αμέσως μετά το περιστατικό αυτό και ανακρίνεται, δήλωσε ο Τζορτζ Πίρο, ο πράκτορας που είναι επικεφαλής του γραφείου του FBI στο Μαϊάμι.

Ο δράστης, που φορούσε ένα μπλουζάκι Star Wars, παρέμεινε σιωπηλός καθόλη τη διάρκεια του περιστατικού, όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Σαντιάγο, έχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και λίγους μήνες νωρίτερα είχε παρουσιαστεί στο γραφείο του FBI στο Άνκορατζ της Αλάσκας τον Νοέμβριο, συμπεριφερόμενος αλλόκοτα. Τότε τον παρέδωσαν στην αστυνομία, η οποία τον οδήγησε σε κλινική για να υποβληθεί σε ψυχολογικό έλεγχο.

Ο 26χρονος είχε πει στους πράκτορες του FBI ότι μια αμερικανική υπηρεσία Πληροφοριών ελέγχει το μυαλό του και του ζητά να παρακολουθεί βίντεο του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Σαντιάγο υπηρέτησε από το 2007 ως το 2016 στην Εθνοφρουρά του Πουέρτο Ρίκο και της Αλάσκας, ενώ είχε σταλεί στο Ιράκ από το 2010 ως το 2011, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Αυτός είναι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Φλόριντα -Τι έλεγε για το ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Φλόριντα -Τι έλεγε για το ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 1

26-year old Esteban Santiago, the alleged man who killed at least 5 people and injured 8 others at #FLL pic.twitter.com/FNsgjnNmfb

Αυτός είναι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Φλόριντα -Τι έλεγε για το ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Αυτός είναι ο 26χρονος που σκόρπισε το θάνατο στη Φλόριντα -Τι έλεγε για το ISIS [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εστεμπαν σαντιαγκο δράστης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ