Βραζιλία: 33 νεκροί μετά από νέα εξέγερση σε φυλακή - iefimerida.gr

Βραζιλία: 33 νεκροί μετά από νέα εξέγερση σε φυλακή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP/αρχείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τουλάχιστον 33 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το πρωί στις αγροτικές φυλακές του Μόντε Κρίστο, το μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της πολιτείας Ροράιμα.

Ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας αλλά και της στρατιωτικής αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στις φυλακές κι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο , σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δικαιωμάτων του Πολίτη. Όμως η σχετική ανακοίνωση δεν δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για το νέο μακελειό. Σύμφωνα με το Reuters, σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Ωστόσο, ειδικοί είχαν προβλέψει και νέα αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της χώρας, το σωφρονιστικό σύστημα της οποίας ελέγχεται από συμμορίες, έπειτα από τη σφαγή στη φυλακή Ανίσιο Χομπίμ της Μανάους πριν από μερικές μέρες που ξεκίνησε όταν μία συμμορία κρατουμένων επιτέθηκε σε αντίπαλη συμμορία.

Οι ταραχές στη φυλακή της Μανάους ξέσπασαν αργά το βράδυ της Κυριακής και οι αρχές κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την κατάσταση γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας, 17 ώρες αργότερα κι αφού στο μεταξύ είχαν χάσει τη ζωή τους 56 κρατούμενοι.

Πολλά από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν και τα πτώματά τους πετάχτηκαν πάνω από το τείχος της φυλακής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βραζιλία φυλακή εξέγερση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ