«Στέρεψε» από χρήματα το Ισλαμικό Κράτος -Δεν πληρώνει τους μαχητές στη Μοσούλη - iefimerida.gr

«Στέρεψε» από χρήματα το Ισλαμικό Κράτος -Δεν πληρώνει τους μαχητές στη Μοσούλη

Φωτογραφία: AP Photo/Felipe Dana
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επέμβαση των συμμαχικών δυνάμεων στο Ιράκ και στη Συρία φέρεται να έχει προξενήσει πλήγμα στα οικονομικά του Ισλαμικού Κράτους.

Οπως αναφέρουν τζιχαντιστές, που βρίσκονται στη Μοσούλη, έχουν να πληρωθούν εδώ και αρκετό καιρό, με την τρομοκρατική οργάνωση να φαίνεται πως δεν διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Ο μηνιαίος μισθός ανέρχεται στα 350 δολάρια, σύμφωνα με πηγές από το Ιράκ, που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο εσωτερικό τις οργάνωσης. Πλέον, το Ισλαμικό Κράτος αναζητά τρόπους ανεύρεσης πόρων.

Το οικονομικό πρόβλημα στο Ισλαμικό Κράτος προήλθε μετά τον βομβαρδισμό των κονβόι βυτιοφόρων που μετέφεραν πετρέλαιο, ή ακόμη και τον περιορισμό της φημολογούμενης -πριν μήνες- συνεργασίας με την Τουρκία και το περιβάλλον του Ερντογάν, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στο Ιράκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισλαμικό κράτος τζιχαντιστές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ