Osso-bucco με μεδούλι - iefimerida.gr

Osso-bucco με μεδούλι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιταλικό πιάτο, εκρηκτικό κοκκινιστό, αν προσθέσετε κρασί και λίγο τσίλι. Το μεδούλι κάνει όλη τη διαφορά.

Υλικά

  • 1,5 κιλό osso bucco, έτοιμο στον κρεοπώλη
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 καρότο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 2 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
  • Λίγο μαϊνταντό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 πιπερίτσα τσίλι ή 1 κουταλιά γλυκού μπούκοβο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Osso-bucco με μεδούλι | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Κόψτε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το σέλινο, το καρότο και τον μαϊντανό
  • Βάλτε λάδι σε κατσαρόλα και ροδίστε καλά το osso bucco, αλάτι, πιπέρι
  • Βγάλτε το κρέας και βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα σκόρδα, να ασπίσουν
  • Προσθέστε το καρότο, το σέλινο, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό και ροδίστε 5 λεπτά
  • Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη φλούδα λεμονιού, το τσίλι και το κρασί, ανακατέψτε 2 λεπτά
  • Αφήστε να σιγοβράσει για 2 λεπτά ακόμη, βάλτε 1 ποτήρι νερό
  • Προσθέστε το κρέας και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα, σε χαμηλή φωτιά
  • Θα πρέπει το κρέας να λιώνει
  • Σερβίρετε με πατάτες, μακαρόνια, πουρέ ή ριζότο
Osso-bucco με μεδούλι | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή Osso bucco μεδούλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ