Τουρκία: Η κυβέρνηση Τραμπ θα λαμβάνει περισσότερο υπόψη τις «ευαισθησίες» μας - iefimerida.gr

Τουρκία: Η κυβέρνηση Τραμπ θα λαμβάνει περισσότερο υπόψη τις «ευαισθησίες» μας

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία είπε σε αμερικανούς αξιωματούχους ότι τον τελευταίο ενάμισι μήνα δεν έχει λάβει επαρκή υποστήριξη στη μάχη της εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και πως αναμένει να υποστηριχθεί πλήρως στην προσπάθειά της να απωθήσει τους τζιχαντιστές από την πόλη αλ-Μπαμπ της Συρίας.

Τα παραπάνω δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24 ότι έχει την εντύπωση πως η κυβέρνηση του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα λαμβάνει περισσότερο υπόψη τις «ευαισθησίες» της Τουρκίας.

Η Τουρκία εξαπέλυσε εισβολή στη Συρία τον Αύγουστο για να απωθήσει τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους από τα σύνορά της και να εμποδίσει τους μαχητές των κουρδικών πολιτοφυλακών να καταλάβουν τα εδάφη που εγκαταλείπουν οι τζιχαντιστές.

Αντιπρόεδρος κυβέρνησης: Αμφισβητούμε την παρουσία των ΗΠΑ στη βάση του Ιντσιρλίκ

Οι Τούρκοι αμφισβητούν την παρουσία των δυνάμεων του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού στην αεροπορική βάση του Ίντσιρλικ στη νότια Τουρκία, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, γεγονός που αντανακλά την απογοήτευση γι' αυτό που η Άγκυρα εκλαμβάνει ως έλλειψη υποστήριξης για τις επιχειρήσεις της στη Συρία.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε στο δίκτυο A Haber πως το ζήτημα της αεροπορικής βάσης του Ίντσιρλικ, η οποία χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τον υπό τις ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ