Ψηφιακός «σύμβουλος» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με «κόκκινα» δάνεια - iefimerida.gr

Ψηφιακός «σύμβουλος» για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με «κόκκινα» δάνεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψηφιακό σύμβουλο για τα νοικοκυριά και τις μικρές επιχειρήσεις που δυσκολεύονται στη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων τους ή επιδιώκουν τραπεζική χρηματοδότηση στήνει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η ειδική γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) προκήρυξε διαγωνισμό για τη δημιουργία πληροφοριακού συστήματος και της ιστοσελίδας που θα υποστηρίζει τις εργασίες των 30 Κέντρων Ενημέρωσης Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΚΕΥΔ), όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Εθνους.

Μέσα από την ιστοσελίδα θα δίνονται απαντήσεις και συμβουλές σε πολίτες χωρίς να είναι απαραίτητη η παρουσία τους ενώ θα περιλαμβάνεται και «τράπεζα γνώσεων» με χρήσιμες οδηγίες, συμβουλές, νομοθετικές διατάξεις κ.λπ.

Θα περιλαμβάνει επίσης τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, αλλά και παραδείγματα ανά νοικοκυριό, που είναι απαραίτητες προκειμένου οι δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα δάνειά τους με τρόπο ώστε να μην ασφυκτιούν οικονομικά.

Όλο το πληροφοριακό σύστημα θα είναι δυνατόν να εξυπηρετήσει 1.800.000 πολίτες από 250 χρήστες (υπάλληλοι των ΚΕΥΔ) να γίνονται μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα 61 συναλλαγές το λεπτό.

Οι δανειολήπτες από τον υπολογιστή του σπιτιού ή της επιχείρησής τους θα στέλνουν με e-mail το ερώτημά τους και οικονομολόγοι ή νομικοί θα ανταποκρίνονται άμεσα απαντώντας τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κόκκινα δάνεια ψηφιακός σύμβουλος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ