Οικονομικό Επιμελητήριο: Εμπαιγμός η «δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης με τις εισφορές - iefimerida.gr

Οικονομικό Επιμελητήριο: Εμπαιγμός η «δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης με τις εισφορές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίθεση στην κυβέρνηση για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών κάνει ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κάνοντας λόγο για εμπαιγμό απέναντι σε εργαζόμενους που καλούνται να πληρώσουν «κεφαλικό φόρο» που φτάνει στο 70% των εσόδων τους.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας σημειώνει ότι πρόκειται για φαρσοκωμωδία και καλεί την κυβέρνηση να δώσει τέλος στην τακτική της δημιουργικής ασάφειας. Αναλυτικά η δήλωση:

Η φαρσοκωμωδία με τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών πρέπει να τελειώσει. Η νέα χρονιά ήδη τρέχει, το ίδιο και ο νόμος για το νέο τρόπο υπολογισμού.

Παρ' όλα αυτά, εκκρεμούν ουκ ολίγα θέματα προς διευκρίνιση.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας πρέπει να δώσουν τέλος στην τακτική της δημιουργικής ασάφειας, αυτή τη φορά στο πεδίο του ασφαλιστικού, που αποτελεί στην ουσία εμπαιγμό προς επιστήμονες και επιτηδευματίες, όταν μάλιστα καλούνται να πληρώσουν το νέο κεφαλικό φόρο, που - μαζί με τις υφιστάμενες υποχρεώσεις - φτάνει έως και στο 70% των εσόδων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ