Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τα μπλοκάκια - iefimerida.gr

Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τα μπλοκάκια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η εγκύκλιος για το τι ακριβώς θα ισχύσει με τα μπλοκάκια μετά την εφαρμογή του νέου ασφαλιστικού από την 1η Ιανουαρίου 2017.

Τη σχετική επισήμανση έκανε η γενική γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στέλλα Βρακά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη λειτουργία του ΕΦΚΑ, κατά την οποία μίλησε για τη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί σχετικά με τα μπλοκάκια.

Όπως ανέφερε, θα δημιουργηθεί ενιαία πλατφόρμα αναγγελίας των σχετικών συμβάσεων με μηνιαία υποχρέωση καταγραφής αλλά και ελέγχου αυτών. Mε τον τρόπο αυτό θα αποδεικνύεται η σχέση εργασίας και το εάν ο ασφαλισμένος θα πληρώνει εισφορές ως μισθωτός, δηλαδή θα συμμετέχει και ο εργοδότης, ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίζουν και οι δύο αντισυμβαλλόμενοι αλλά και οι υπάλληλοι της κοινωνικής ασφάλισης πότε θα καταβάλλονται εισφορές σύμφωνα με το άρθρο 38 και πότε σύμφωνα με το άρθρο 39 του ν. 4387/2016.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ