Aπογειώθηκε το αεροπλάνο που μεταφέρει 35 απελαθέντες διπλωμάτες Ρώσους από τις ΗΠΑ - iefimerida.gr
ΚΟΣΜΟΣ 

Aπογειώθηκε το αεροπλάνο που μεταφέρει 35 απελαθέντες διπλωμάτες Ρώσους από τις ΗΠΑ

Το αεροπλάνο που μεταφέρει 35 Ρώσους διπλωμάτες που απελάθηκαν από τις ΗΠΑ με την κατηγορία της παρέμβασης στις αμερικανικές εκλογές, απογειώθηκε την Κυριακή από την Ουάσινγκτον, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία.


«Το αεροπλάνο απογειώθηκε, όλοι έχουν επιβιβαστεί», ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.
Το αεροπλάνο μεταφέρει 35 Ρώσους διπλωμάτες και τις οικογένειές τους, συνολικά 96 άτομα, τα οποία κατευθύνονται στη Ρωσία μετά την απέλασή τους την Πέμπτη από τον Μπαράκ Ομπάμα, απόφαση που ελήφθη λίγες ημέρες πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο. Ο αμερικανός απερχόμενος πρόεδρος κατηγόρησε τους 35 Ρώσους διπλωμάτες ότι ήταν μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας. Εδωσε επίσης εντολή να κλείσουν δύο ρωσικά σάιτ στα βορειο-ανατολικά των ΗΠΑ τα οποία θεωρούνται ως βάσεις που χρησιμοποιούσαν αυτοί οι πράκτορες.
Σύμφωνα με απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας (GRU) και ο επικεφαλής της Igor Korobov, καθώς και η κεντρική υπηρεσία πληροφοριών, η πρώην KGB, θα υποστούν οικονομικές συνέπειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ