Όλο το 24ωρο ανοιχτά τα καταστήματα στην Ιταλία - iefimerida.gr

Όλο το 24ωρο ανοιχτά τα καταστήματα στην Ιταλία

Ιταλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβασμένα τα ρολά τους 24 ώρες τη μέρα, επτά μέρες την εβδομάδα, μπορούν να κρατούν τα ρολά τους από χτες τα καταστήματα της Ιταλίας, εφόσον το επιθυμούν οι ιδιοκτήτες τους, καθώς τέθηκε σε ισχύ ένα από τα κύρια μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

Τα πρώτα καταστήματα που έκαναν γνωστό ότι σκοπεύουν να επωφεληθούν του νέου μέτρου βρίσκονται στην Ρώμη και στη Νάπολη, όπου η αρχή έγινε ήδη με κάποια καφέ μπαρ που πρόκειται να προσφέρουν καφέ εσπρέσσο και καπουτσίνο, όχι μόνο μέχρι τις δυο το πρωί- όπως προέβλεπε έως τώρα ο σχετικός νόμος- αλλά πλέον χωρίς κανένα περιορισμό ωραρίου.

Οι έμποροι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την χρησιμότητα του μέτρου: μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και εστιατορίων βλέπουν θετικά την απελευθέρωση του ωραρίου, θεωρώντας ότι μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέτρο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.

Δεν λείπουν, όμως και οι κάτοχοι οικογενειακών επιχειρήσεων και καταστημάτων οι οποίοι τονίζουν ότι «όποιος δεν μπορεί, την δύσκολη αυτή εποχή, να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, θα βρεθεί, οπωσδήποτε, σε δεινή θέση λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού», ενώ υπάρχουν και φόβοι ότι δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα προβλήματα σε ότι αφορά την ασφάλεια, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες.

Ο επικεφαλής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, ο Μάρκο Βεντούρι, προβλέπει ότι «με την απεριόριστη απελευθέρωση του ωραρίου πρόκειται να κλείσουν, συνολικά, πάνω από 26.000 καταστήματα σε όλη την χώρα, κυρίως του τομέα των τροφίμων, της ένδυσης και των υποδημάτων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ