Αυτό είναι το έξυπνο, κόκκινο κλειδί της Volvo -Σε τι χρησιμεύει; - iefimerida.gr

Αυτό είναι το έξυπνο, κόκκινο κλειδί της Volvo -Σε τι χρησιμεύει;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν όλοι έχουμε βρεθεί στην άβολη θέση να πρέπει να δώσουμε το κλειδί του αυτοκινήτου μας σε κάποιον άλλο, από τον παρκαδόρο μέχρι το παιδί μας, χωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς τις διαθέσεις του.

Προκειμένου λοιπόν να έχει κανείς ήσυχο το κεφάλι του η Volvo έφτιαξε ένα ειδικό κλειδί, το οποίο μάλιστα το έβαψε κόκκινο, ενώ το ενδιαφέρον είναι τι κάνει το κλειδί αυτό...

Κατ’ αρχήν περιορίζει την ανώτερη ταχύτητα στα 120 χλμ./ ώρα ενώ παράλληλα προσαρμόζει το Adaptive Cruice Control έτσι ώστε να διατηρεί μία σταθερή και ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο, ενώ εξίσου σημαντικό είναι πως δεν επιτρέπει στην ένταση του ηχοσυστήματος να ξεπεράσει κάποια όρια.

Ταυτόχρονα ενεργοποιεί όλα τα συτήματα ασφαλείας του αυτοκινήτου, μεταξύ των οποίων τα Blind Spot Information System, Lane Keeping Aid, Forward Collison Warning, Driver Alert Control, Distance Alert και Traffic Sign Recognition, προκειμένου τόσο οι επιβάτες όσο και το ίδιο το αυτοκίνητο να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο προστατευμένοι.

Το «κόκκινο κλειδί» θα είναι αρχικά διαθέσιμο στα νέα S90, XC 90 και V90 και στην πορεία για όλα τα μοντέλα της σουηδικής εταιρείας. Θα κοστίζει γύρω στα 130 ευρώ, χρήματα που αξίζει μέχρι την τελευταία δεκάρα, ειδικά αν κάθε φορά που δίνετε το αυτοκίνητό σας το μυαλό σας πηγαίνει αυτόματα στο χειρότερο δυνατό σενάριο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ