Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία [εικόνα] - iefimerida.gr

Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αγωνία για την τύχη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, καθώς οι τοπικές αστυνομικές αρχές αναζητούν τα ίχνη του από την Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από Associated Press και βραζιλιάνικα ΜΜΕ, ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Homicide squad in crime-ridden area near Rio investigates disappearance of Greece's ambassador in Brazil, Kyriakos Amiridis. https://t.co/ljrmvxG5It

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας απέκλεισε το ενδεχόμενο απαγωγής. «Δεν εργαζόμαστε πάνω στην υπόθεση της απαγωγής», είπε εξηγώντας ότι οι απαγωγείς θα είχαν ήδη επικοινωνήσει με την οικογένεια του κ. Αμοιρίδη για να ζητήσουν λύτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες την εξαφάνισή του δήλωσε η σύζυγός του με την οποία ο πρέσβης έχει και μια κόρη.

Κινητητοποίηση του ΥΠΕΞ για την αναζήτηση του Eλληνα πρέσβη

Σε ανακοίνωσή του το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει ότι μαζί με την ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλα παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση αναζήτησης του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη στη Βραζιλία σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές.

«Η πρεσβεία της Ελλάδας στην Μπραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του πρέσβη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από τη Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμόδιων αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Αμοιρίδης βρίσκονταν σε χριστουγεννιάτικη άδεια ενώ το κινητό του τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης είναι παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης.

Διαβάστε το βιογραφικό του εδώ.

Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία [εικόνα] | iefimerida.gr 1
Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία [εικόνα] | iefimerida.gr 2
Αγνοείται εδώ και 3 ημέρες ο πρέσβης μας στη Βραζιλία [εικόνα] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ