Η Ανα Ιβάνοβιτς αφήνει τα κορτ -Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση - iefimerida.gr

Η Ανα Ιβάνοβιτς αφήνει τα κορτ -Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση

Φωτογραφία: AP/ Alastair Grant
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οπως πολλοί υπέθεσαν, όταν την Τρίτη έγραψε στο Twitter ότι την επομένη θα έκανε μία σημαντική ανακοίνωση, η Ανα Ιβάνοβιτς ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις.

Με ένα δίλεπτο βίντεο, μέσω Facebook, η τενίστρια από τη Σερβία παραδέχθηκε ότι η απόφαση να «κρεμάσει» τη ρακέτα της στα 29 της ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έχει πάρει. «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω, αποφάσισα να αποσυρθώ από το επαγγελματικό τένις. Ηταν μία δύσκολη απόφαση, αλλά έχω τόσα πολλά να πανηγυρίσω. Ξεκίνησα να ονειρεύομαι το τένις όταν ήμουν 5 χρονών, βλέποντας στην τηλεόραση την Μόνικα Σέλες να παίζει», είπε η Ιβάνοβιτς.

«Εχω βρεθεί σε κορυφές που ποτέ δεν ονειρευόμουν, 15 τίτλους σε τουρνουά WTA, τρεις τελικοί Γκραν Σλαμ, ένας τελικός Fed Cup, έχω παίξει τόσους αξιομνημόνευτους αγώνες. Οχι άσχημα για ένα κορίτσι από τη Σερβία!», είπε.

Η Ιβάνοβιτς κέρδισε τον μοναδικό της τίτλο σε Γκραν Σλαμ το 2008, όταν κέρδισε την Ρωσίδα Ντινάρα Σάφινα στον τελικό του Γαλλικού Οπεν. Νίκη που την έφερε στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Από το 2003, όταν έγινε επαγγελματίας, κέρδισε 15,5 εκατ. δολάρια σε πριμ εντός των κορτ, ενώ χάρη στις χορηγίες της ήταν φέτος η όγδοη πιο ακριβοπληρωμένη αθλήτρια στον κόσμο, σύμφωνα με το Forbes, παρότι υποχώρησε στο νο63 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις.

Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε πολλούς τραυματισμούς, γεγονός που όπως είπε την οδήγησε εν μέρει στην απόφαση να αποσυρθεί τόσο νωρίς. Η τελευταία της εμφάνιση στο κορτ ήταν στο Αμερικανικό Οπεν τον Αύγουστο, όπου έχασε στον πρώτο γύρο.

Στην προσωπική της ζωή τα πράγματα πήγαιναν πολύ καλύτερα όμως το ίδιο διάστημα, καθώς το περασμένο καλοκαίρι παντρεύτηκε τον Γερμανό ποδοσφαιριστή Μπάστιαν Σβαϊστάιγκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανα Ιβάνοβιτς τένις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ