Στη Θεσσαλονίκη είπαν τα κάλαντα των... πλειστηριασμών! [βίντεο] - iefimerida.gr

Στη Θεσσαλονίκη είπαν τα κάλαντα των... πλειστηριασμών! [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εναν πολύ διαφορετικό τρόπο επέλεξαν τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης κατά των Πλειστηριασμών Πρώτων Κατοικιών, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και το πρωί της Τετάρτης κατά των πλειστηριασμών.

Ετσι, αποφάσισαν να πουν τα δικά τους κάλαντα έξω από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, παραλλάσσοντας τους στίχους, με τρόπο ώστε να εκφράσουν για ακόμη μία Τετάρτη, όπως και πολλές προηγούμενες, την πλήρη αντίθεσή τους στους πλειστηριασμούς. «Τρίγωνα κάλαντα κι ας ακουστεί παντού, τα σπίτια δεν θα αρπάξετε τού φτωχού λαού», ήταν ένας από τους προσαρμοσμένους στοίχους στα κάλαντα κατά των πλειστηριασμών.

Υπενθυμίζεται, ότι η αποχή των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πλειστηριασμών συνεχίστηκε και σήμερα, κατόπιν απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία διευκρινίζει: «Κανένας πλειστηριασμός κατοικίας δεν θα διενεργηθεί με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Επιτροπή «ζητά από την Ελληνική Πολιτεία τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων διατάξεων, οι οποίες, παρέχοντας καθολική προστασία της πρώτης και μοναδικής κατοικίας, θα διασφαλίζουν τη διεξαγωγή των πλειστηριασμών, απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής».

Πηγή βίντεο: voriamedia

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ