Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες] - iefimerida.gr

Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες]

φωτογραφίες: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επίσκεψη στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα πραγματοποίησε την Τετάρτη το μεσημέρι ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο του Ποταμιού.

Σκοπός της επίσκεψης να ενημερωθούν για τις συνθήκες διαβίωσης και να προσφέρουν παιχνίδια, είδη διατροφής και ένδυσης που είχαν συλλέξει οι εθελοντές του Κινήματος.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης με την ευκαιρία της επίσκεψης αυτής απευθύνθηκε στην κυβέρνηση, ζητώντας καλύτερο συντονισμό των υπηρεσιών και γρηγορότερη απορρόφηση των κονδυλίων.

Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Όπως επεσήμανε, οι περισσότεροι χώροι φιλοξενίας στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, τα οποία γίνονται εντονότερα αυτές τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Ακόμη, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ενθαρρυντικό το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα 300 παιδιά παρακολουθούν απογευματινά μαθήματα στα ειδικά τμήματα σχολείων της περιοχής, χαιρετίζοντας την συμπεριφορά των κατοίκων οι οποίοι έχουν αποδεχθεί τα παιδιά και βοηθούν έμπρακτα την ένταξη τους στη σχολική ζωή.

Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες]  | iefimerida.gr 1
Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες]  | iefimerida.gr 3

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Ελαιώνα διαβιούν συνολικά 2000 άνθρωποι από 18 εθνικότητες.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευσαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γιώργος Τσαούσης, Υπεύθυνος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Ποταμιού, η Κορίνα Καζάλα, μέλος του Τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής και η Ντάλια Παπαδάκη, γραμματέας της τοπικής ομάδας Φιλοθέης – Ψυχικού.
Είναι η 15η επίσκεψη κλιμακιού του Ποταμιού σε δομή φιλοξενίας.

Αναλυτικά η δήλωση του επικεφαλής του Ποταμιού:

«Επιλέξαμε αυτή την κρύα μέρα να έρθουμε στον Ελαιώνα, που φιλοξενούνται κυρίως Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες, να δούμε τις συνθήκες.
Πραγματικά εδώ υπάρχουν οι στοιχειώδεις υποδομές για την παραμονή των προσφύγων.

Είναι πολύ ενθαρρυντικό ότι τα περισσότερα παιδιά του καταυλισμού πηγαίνουν στα απογευματινά τμήματα της ευρύτερης περιοχής και είναι καλό που οι Έλληνες έχουν δεχτεί αυτά τα παιδιά και δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες».

Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο Θεοδωράκης: Προσέφερε δώρα και έπαιξε με τα παιδιά [εικόνες]  | iefimerida.gr 4

«Υπάρχουν κάποια προβλήματα με το φαγητό. Παραπονούνται οι άνθρωποι που έχουν μείνει πάρα πολύ καιρό εδώ. Το μυαλό μας είναι σε όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σε πολύ χειρότερες συνθήκες σε δομές σε όλη τη χώρα. Πιέζουμε την κυβέρνηση όσο μπορούμε να απορροφήσει τα απαραίτητα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να υπάρξουν συνθήκες για να ζουν αυτοί οι άνθρωποι κανονικά, να μην υποφέρουν από το κρύο. Θέλανε και οι εθελοντές μας να φέρουν πράγματα για τους πρόσφυγες: τρόφιμα, παιχνίδια, βρεφικά.

Η Ελλάδα έχει κάνει το καθήκον της στην μεγάλη προσφυγική κρίση. Σημασία έχει να κάνει το καθήκον της και η Ευρώπη να τηρήσει τα συμφωνηθέντα, να απορροφήσει ένα αριθμό από μετανάστες και πρόσφυγες και βέβαια να επιταχυνθεί ο ρυθμός δουλειάς της κυβέρνησης.
Πρέπει να υπάρξει ένας καλύτερος συντονισμός έτσι ώστε η ζωή αυτών των ανθρώπων να είναι ευκολότερη στη χώρα μας. Και τους ευχηθήκαμε βέβαια και καλή χρονιά».

Φωτογραφίες: Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ