ΕΚΤ: Μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για την Deutsche Bank - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Μείωση των κεφαλαιακών απαιτήσεων για την Deutsche Bank

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ΕΚΤ μείωσε τις ελάχιστες κεφαλαιακές απαιτήσεις για την Deutsche Bank σήμερα, δίνοντας στην τράπεζα μεγαλύτερη ευχέρεια για τη δόμηση των πληρωμών μερισμάτων και μπόνους.

Η Deutsche Bank δήλωσε πως η ΕΚΤ της ζητά να διατηρήσει τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (κοινές μετοχές) τουλάχιστον στο 9,51% σε ενοποιημένη βάση, ξεκινώντας από τον Ιανουάριο του 2017.

Το ποσοστό είναι χαμηλότερο από τις τωρινές απαιτήσεις για 10,76%, ένα όριο από το οποίο η τράπεζα δεν μπορεί να «πέσει» φέτος χωρίς να πρέπει να περιορίσει τα μερίσματα και την πληρωμή κουπονιών σε κατόχους μέσων πρόσθετου Tier 1, ανακοίνωσε η τράπεζα.

Η μείωση των απαιτήσεων για το 2017 έρχεται μετά από μια αλλαγή στους κανόνες. Η ΕΚΤ τώρα εκφράζει μέρος των κεφαλαιακών απαιτήσεων ως εθελοντική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Deutsche Bank ΕΚΤ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ