Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη είχε περάσει στην προεδρική φρουρά Ερντογάν-Δεν τον δέχθηκαν λόγω απειρίας - iefimerida.gr

Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη είχε περάσει στην προεδρική φρουρά Ερντογάν-Δεν τον δέχθηκαν λόγω απειρίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη είχε περάσει με επιτυχία της εξετάσεις προκειμένου να ενταχθεί στην προεδρική φρουρά του Ερντογάν, ωστόσο δεν έγινε δεκτός γιατί δεν είχε εμπειρία.

Αυτό αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον Τούρκο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, επικαλούμενα την αδελφή του Σεχέρ Ο.

«(Ο Μερτ και ο Σ.) είχαν δώσει εξετάσεις για να ενταχθούν στην φρουρά που προστατεύει τον πρόεδρο στην Αγκυρα και πέρασαν με επιτυχία. Ωστόσο εργάζονταν ως αστυνομικοί για λιγότερο από 1 χρόνο, επομένως δεν τους δέχθηκαν. Ωστόσο το σκέφτομαι αυτό τώρα. Ευτυχώς, δεν κατάφεραν να προσληφθούν ως φρουροί του προέδρου» δήλωσε η Σεχέρ Ο., όπως έγραψε η εφημερίδα Hurriyet Daily News.

Η ίδια συμπλήρωσε πως ο αδελφός της είχε επηρεαστεί από τον συμφοιτητή του στην ακαδημία της αστυνομίας, τον οποίο αναγνώρισε μόνο με το αρχικό γράμμα Σ., και με τον οποίο εκείνος ενοικίασε ένα σπίτι στην Αγκυρα. Ο Αλτιντάς ενδεχομένως «υπέστη πλύση εγκεφάλου» και απομακρύνθηκε από την οικογένειά τους, τόνισε η Σεχέρ Ο.

«Ποτέ δεν τον υποχρεώσαμε να διαβάσει το Κοράνι ή να προσεύχεται. Δεν είμαστε αυτού του είδους η οικογένεια… Του έκαναν πλύση εγκεφάλου και απομακρύνθηκε από εμάς. Κάποιοι λένε ότι εμείς τον μεγαλώσαμε με αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν έγινε έτσι. Δεν φόραγε κοστούμι και δεν γνωρίζει Αραβικά» υπογράμμισε, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Hurriyet Daily News.

Την 19η Δεκεμβρίου, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία Αντρέι Καρλόφ έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του Αλτιντάς στα εγκαίνια μιας έκθεσης σε γκαλερί τέχνης. Αλλοι τρεις άνθρωποι επίσης τραυματίστηκαν.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ρώσος Τουρκία πρεσβευτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ