Σπάνιο θέαμα: Διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό του Ηρακλείου [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνιο θέαμα: Διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό του Ηρακλείου [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα πολύ όμορφο θέμα είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας.

Στον ουρανό του Ηρακλείου σχηματίστηκαν δύο ουράνια τόξα μαγνητίζοντας τα βλέμματα των πολιτών. Το σπάνιο αυτό φαινόμενο κράτησε μόλις λίγα λεπτά και ήταν πάρα πολλοί εκείνοι που έσπευσαν να απαθανατίσουν τη όμορφη αυτή και εντυπωσιακή στιγμή.

Όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες, το εσωτερικό τόξο είναι πολύ φωτεινότερο και πιο καθαρό και γι’ αυτό ονομάζεται «πρωτεύον ουράνιο τόξο». Το εξωτερικό ή «δευτερεύον» είναι πιο αχνό και έχει τα χρώματα αντίθετα, δηλαδή το βιολετί και ερυθρό είναι προς την εσωτερική πλευρά ακριβώς επειδή στην ουσία το δευτερεύον αποτελεί αντανάκλαση του πρωτεύοντος.

Σπάνιο θέαμα: Διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό του Ηρακλείου [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Tα δύο ουράνια τόξα ξεπρόβαλλαν μέσα από τις σταγόνες της βροχής που άρχισαν να πέφτουν στο Ηράκλειο, λίγα μόνο λεπτά μετά την εξαφάνισή των δύο ουράνιων τόξων.

Σπάνιο θέαμα: Διπλό ουράνιο τόξο στον ουρανό του Ηρακλείου [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Πηγή Φωτό: Cretapost.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ηράκλειο Ουράνιο Τόξο φαινόμενο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ