Συγκλονίζει ο πιλότος του ελικοπτέρου που διέσωσε τους ναυτικούς στην Ανδρο: Αν αργούσαμε, θα πνίγονταν - iefimerida.gr

Συγκλονίζει ο πιλότος του ελικοπτέρου που διέσωσε τους ναυτικούς στην Ανδρο: Αν αργούσαμε, θα πνίγονταν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του πιλότου του ελικοπτέρου, που απεγκλώβισε τους ναυτικούς του πλοίου το οποίο είχε προσαράξει στην Ανδρο το Σάββατο.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου «Sikorsky» του πολεμικού ναυτικού έδινε μάχη με τους σφοδρούς ανέμους, αλλά και τον χρόνο, προκειμένου να προλάβει να απομακρύνει τους 9 ναυτικούς του φορτηγού πλοίου Cabrera.

«Η αγωνία του θανάτου στο βλέμμα τους δεν μας επέτρεπε να καθυστερήσουμε άλλο. Το πλοίο βούλιαζε μπροστά μας», είπε ο πιλότος του ελικοπτέρου, Ανδρέας Πετρόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Γι' αυτό τους ανεβάσαμε όλους πάνω, με οποιοδήποτε τρόπο, Πώς μπορέσαμε, δεν ξέρω κι εγώ. Αλλά δεν υπήρχε χρόνος να φύγουμε και να γυρίσουμε. Οπως ομολόγησαν και οι ίδιοι, αν καθυστερούσαμε 30 λεπτά τη διαδικασία, ήταν πνιγμένοι», πρόσθεσε.

«Είδαμε την κατάσταση του ναυαγίου, ήταν τρομακτική. Τα κύματα διέλυαν το πλοίο. Είχαν μαζευτεί στην πρύμνη. Αποστολή μας ήταν να τους απεγκλωβίσουμε και να τους μεταφέρουμε λίγους- λίγους, αλλά βυθίζονταν. Οποιος έμενε στο νερό, θα έσκαγε στα βράχια. Δεν υπήρχε περιθώριο να κολυμπήσει κάποιος εκεί», περιέγραψε ακόμη ο κ. Πετρόπουλος.

Μάλιστα, η υπερπροσπάθεια να κρατήσει το ελικόπτερο για περίπου 2 ώρες πάνω από το πλοίο, παρά τη σφοδρότητα των ανέμων, ήταν τέτοια, που όπως είπε έπαθε θλάση στο δεξί του χέρι από την πίεση στα χειριστήρια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναυάγιο Άνδρος ελικόπτερο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ