Παιδιά προσφύγων και Ελλήνων είπαν μαζί κάλαντα και τραγούδια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης [εικόνες] - iefimerida.gr

Παιδιά προσφύγων και Ελλήνων είπαν μαζί κάλαντα και τραγούδια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τα παιδιά, η εθνικότητα δεν έχει σημασία. Και οι ημέρες των γιορτών είναι η καλύτερη ευκαιρία για να στείλουν αυτό το μήνυμα.

Προσφυγόπουλα και Ελληνόπουλα είπαν ελληνικά κάλαντα και παιδικά τραγούδια της Συρίας, σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, και είχαν την ευκαιρία να μάθουν το διαφορετικό.

Μαθητές και καθηγητές του 13ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, μαζί με τα παιδιά της πρώτης τάξης του συστεγαζόμενου 17ου Γενικού Λυκείου, υποδέχτηκαν την Παρασκευή 15 προσφυγόπουλα, ηλικίας 13 έως 15 ετών, από το Κέντρο Φιλοξενίας Fracapor της Σίνδου.

Στην αίθουσα τελετών του σχολείου τα προσφυγόπουλα άκουσαν τα κάλαντα από τη χορωδία του σχολείου, συνοδεία πιάνου και φλάουτου, την οποία διηύθυνε η μουσικός Βασιλική Τουμπέκη, έμαθαν την ιστορία της παράδοσης των καλάντων από την υποδιευθύντρια του σχολείου, Σόνια Κοτσαβαΐδου και τραγούδησαν κι αυτά με τη σειρά τους παιδικά τραγούδια από την πατρίδα τους, τη Συρία.

Ζεστή ήταν όμως η ατμόσφαιρα και στο Δημοτικό Λαγκαδικίων, όπου τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στο κέντρο της περιοχής και ήδη φοιτούν στη Δομή Υποδοχής που λειτουργεί στο σχολείο, συμμετείχαν στη σχολική γιορτή των συμμαθητών τους, με πρωτοβουλία της Συντονίστριας Εκπαίδευσης Προσφύγων, Χριστίνας Λούστα. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενθουσιασμό τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια και την παράσταση που ανέβασαν οι συμμαθητές τους, ενώ δέχτηκαν με μεγάλη χαρά τα δώρα που τους έστειλε η ΜΚΟ Άρσις.

Παιδιά προσφύγων και Ελλήνων είπαν μαζί κάλαντα και τραγούδια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Παιδιά προσφύγων και Ελλήνων είπαν μαζί κάλαντα και τραγούδια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τις φωτογραφίες παραχώρησαν στο ΑΠΕ οι διοργανωτές

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ προσφυγόπουλα Θεσσαλονίκη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ