Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο - iefimerida.gr

Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καλοί συγγραφείς, αξιόλογοι μεταφραστές, περιποιημένες εκδόσεις. Τα πολυσέλιδα μυθιστορήματα της πρόσφατης εκδοτικής παραγωγής μπορεί να είναι το ιδανικό δώρο για τις φετινές γιορτές. Αγαπημένα μεγάλα βιβλία.

ΛΙΓΗ ΖΩΗ

Το «Λίγη Ζωή» είναι το συγκινητικό πορτρέτο της φιλίας και της αγάπης μέσα στον χρόνο και παρουσιάζει μια μεγάλη αντιφατική αλήθεια της ζωής: οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα· για ανείπωτη κακία και σκληρότητα, αλλά και για απεριόριστη αγάπη και καλοσύνη. Ένα μεγάλο μυθιστόρημα που πραγματεύεται κάποια δύσκολα θέματα (η παιδική κακοποίηση είναι ένα από αυτά) και ξεκίνησε την εκδοτική του πορεία σαν αουτσάιντερ, αλλά κατάφερε να καθιερωθεί χάρη στα social media και τον ενθουσιασμό των αναγνωστών του. Ένα βιβλίο που μπορεί να μας κάνει να κερδίσουμε «λίγη ζωή». Μάλλον πρόκειται για το μεγάλο μυθιστόρημα της χρονιάς.

Συγγραφέας: Hanya Yunagihara

Μετάφραση: Μαρία Ξυλούρη

Εκδόσεις Μεταίχμιο

Σελ.: 896

Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 0

Η ΣΥΡΙΑΚΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Ένα ιστορικό-θεολογικό θρίλερ από εκείνα που δεν έχουνε την τύχη να διαβάζουμε συχνά. Ο συγγραφέας ταξιδεύει τον αναγνώστη στις απαρχές του Ισλάμ και σε έναν περίπλοκο κόσμο για τον οποίο η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε και πολλά. Το Ισλάμ είναι γεμάτο αντιθέσεις· από τη μια η βία και οι συγκρούσεις από την άλλη η ποίηση, η τέχνη, η πνευματική ζωή. Ένα λεπτοδουλεμένο αστυνομικό μυθιστόρημα που καλεί τον αναγνώστη να σκεφτεί πάνω σε ζητήματα της ιστορίας των θρησκειών και ιδιαίτερα των μονοθεϊστικών πολιτισμών. Όσοι αγάπησαν «Το όνομα του Ρόδου» –ίσως το πιο κλασικό μυθιστόρημα του είδους– μάλλον θα ενθουσιαστούν.

Συγγραφέας: Barouk Salamé

Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς

Εκδόσεις Πόλις

Σελ.: 688

Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 1

ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ

«Το Καρτέλ» είναι μια καθαρόαιμη περιπέτεια με καλούς και κακούς –καμιά φορά οι ρόλοι δεν είναι τόσο ευδιάκριτοι– που οδηγεί τον αναγνώστη σε έναν κόσμο πολύ σκληρό όπου τίποτε δεν γίνεται τυχαία και τίποτε δεν μένει ατιμώρητο. Μια ιστορία για τα ναρκωτικά, το χρήμα, την εξουσία και τους σκοτεινούς υπόγειους δρόμους που τα συνδέουν, αλλά και για την προσωπική μάχη που δίνει ένας άνθρωπος για να παραμείνει τίμιος μέσα σε έναν ολότελα διεφθαρμένο κόσμο. «Είναι το Πόλεμος και Ειρήνη των ναρκωτικών. Γεμάτο ένταση και σκληρότητα, άγρια ατμοσφαιρικό, με συναρπαστική πλοκή και βάθος. Αποπνέει τη θολωμένη αίσθηση μιας δόσης καθαρής μεθαμφεταμίνης» –έγραψε ο Τζέιμς Ελρόι. Ένα βιβλίο που δεν αφήνει κανείς εύκολα από τα χέρια του.

Συγγραφέας: Don Winslow

Μετάφραση: Ιλάειρα Δονυσοπούλου

Εκδόσεις Καστανιώτη

Σελ. 848

Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 2

ΑΓΝΗ

Ένα πολυσέλιδο μυθιστόρημα γεμάτο πρωτότυπους χαρακτήρες που κινούνται σε έναν κόσμο περίπλοκο και μπερδεμένο, έναν κόσμο όπου, σε αντίθεση με το όνομα της ηρωίδας, κυριαρχούν σκοτεινά και βρώμικα μυστικά. Καλοί και κακοί γονείς, έντιμοι και λιγότερο έντιμοι δημοσιογράφοι, ιδεαλιστές και εκμεταλλευτές κινούνται σε χώρους σύγχρονους, όπως το Διαδίκτυο αλλά και κόσμους αρχαίους και απόκρυφους. Ο Τζόναθαν Φράνζεν, των «Διορθώσεων», της «Ελευθερίας» και των πιο πρόσφατων «Κραδασμών», είναι μια σταθερή αξία στον χώρο της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας.

Συγγραφέας: Jonathan Franzen

Μετάφραση: Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης

Εκδόσεις Ψυχογιός

Σελ.: 736

Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 3

CONFITEOR

Η φετινή έκπληξη της εκδοτικής χρονιάς, ένα βιβλίο που έκανε απανωτές εκδόσεις και συζητήθηκε πολύ. Πρόκειται για ένα πολυσέλιδο και εξαιρετικά πυκνό μυθιστόρημα που ανασυνθέτει μια βαριά οικογενειακή ιστορία η οποία συναντάει, με έναν πολύ πρωτότυπο τρόπο, τα τραγικά γεγονότα της πολύπαθης ευρωπαϊκής ιστορίας. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου κυλούν αβίαστα οι αιώνες, με αποκορύφωμα τον εικοστό αιώνα, έναν αιώνα άγριο, γεμάτο μίσος και πολέμους που οδήγησαν εκατομμύρια ανθρώπους στο θάνατο. Για τους καθολικούς το Confiteor είναι μια προσευχή, η ομολογία της μετάνοιας. Το «Confiteor» δεν είναι απλώς η εξομολόγηση του μικρού Αντριά που νιώθει το τέλος να πλησιάζει, είναι η μετάνοια ολόκληρης της ευρωπαϊκής ιστορίας απέναντι στα εκατομμύρια των ψυχών που χάθηκαν στο πέρασμα τόσων αιώνων μισαλλοδοξίας και φανατισμού.

CONFITΕOR

Συγγραφέας: Jaume Cabré

Μετάφραση: Ευρυβιάδης Σοφός

Εκδόσεις Πόλις

Σελ.: 736

Eνα μεγάλο βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ