Μειωμένο κατά 5,5% το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο δεκάμηνο - iefimerida.gr

Μειωμένο κατά 5,5% το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο δεκάμηνο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατά 5,5% περιορίστηκε το ταξιδιωτικό πλεόνασμα στο δεκάμηνο του 2016, καθώς διαμορφώθηκε σε 11,318 δισ. ευρώ, έναντι 11,983 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπως προκύπτει από τα στοιεία της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η συρρίκνωση του πλεονάσματος συνιστά απόρροια τόσο της μείωσης των ταξιδιωτικών εισπράξεων κατά 576 εκατ. ευρώ ή 4,2%, όσο και της αύξησης των ταξιδιωτικών πληρωμών κατά 89 εκατ. ευρώ ή 5,2%.

Από την πλευρά της, η μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην πτώση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι κατά 9,0%, καθώς η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση αυξήθηκε κατά 4,7%.

Οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 84,3% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 77,9% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Ειδικά τον Οκτώβριο ωστόσο, το ταξιδιωτικό ισοζύγιο εμφάνισε πλεόνασμα 846 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 18,5% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2015 (714 εκατ. ευρώ)

Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 14,2% κατέγραψαν οι ταξιδιωτικές εισπράξεις, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 1,026 δισ. ευρώ, έναντι 899 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2015, ενώ μείωση κατά 2,7% παρατηρήθηκε στις ταξιδιωτικές πληρωμές.

Η αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων οφείλεται στην αύξηση της εισερχόμενης ταξιδιωτικής κίνησης κατά 17,3%, καθώς η μέση δαπάνη ανά ταξίδι μειώθηκε κατά 1,7%.

Στο μεταξύ, οι καθαρές εισπράξεις από την παροχή ταξιδιωτικών υπηρεσιών αντιστάθμισαν κατά 64,0% το έλλειμμα του ισοζυγίου αγαθών και συνέβαλαν κατά 71,8% στο σύνολο των καθαρών εισπράξεων από υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταξιδιωτικές εισπράξεις ΤτΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ