Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]

«La La Land»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αινιγματική Ρόζα και το super ρομαντικό μιούζικαλ La La Land μαζί με την Κρυφή Ομορφιά φαίνεται να είναι οι ταινίες που θα τραβήξουν το ενδιαφέρον στις εξόδους των Χριστουγέννων.

Όσο για τα παιδιά, και για όσους αισθάνονται παιδιά, είναι η εβδομάδα με τα πιο όμορφα animation.

Η Ρόζα της Σμύρνης Δράμα, 2016

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 0


Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας
Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Τζεμ Ακσακάλ

Τι Συμβαίνει:
Αισθητικά τακτοποιημένη Ελληνικά ταινία πάνω στο αγαπημένο θέμα των Ελλήνων θεατών τα τελευταία χρόνια, που είναι οι μνήμες του μικρασιατικού ελληνισμού. Είναι το θέμα τέτοιο καθώς και η προϊστορία με παρόμοιες ταινίες που την καθιστά φαβορί στις προτιμήσεις του κοινού. Και όχι άδικα.
Η αινιγματική Σμυρνιά αρχόντισσα Ρόζα ζει επί δεκαετίες με το βάρος ενός μυστικού, που κρατά πεισματικά σφραγισμένο ακόμα και από την 28χρονη εγγονή της Μαριάννα, τον μοναδικό άνθρωπο που έχει στον κόσμο.
Ένα μυστικό που έρχεται από την Σμύρνη του 1922.
Το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα που αναζητεί στα παράλια της Μικράς Ασίας ίχνη από τις χαμένες πατρίδες, μια παλιά φωτογραφία κι ένα νυφικό λερωμένο με αίμα, γίνονται αφορμή για να ανασυρθεί, 60 χρόνια μετά, μια ερωτική ιστορία από το παρελθόν, που θα αλλάξει για πάντα τις ζωές της Μαριάννας και του Δημήτρη.
H μυρωδιά των παλαιοπωλείων, η πρόκληση του μυστηρίου, η γοητεία του ταξιδιού και η δύναμη του έρωτα συνθέτουν την ατμόσφαιρα και τη διαδρομή που ακολουθούν οι τέσσερις ήρωες στις δυο μεριές του Αιγαίου.
Ένα αναπάντεχο εύρημα σε παλαιοπωλείο της Σμύρνης από την εποχή της Καταστροφής του 1922 δημιουργεί ερωτηματικά και αποτελεί την αρχή του μίτου που θα μας οδηγήσει σε ένα μυστικό του παρελθόντος.
Η ζωή δεν εξαλείφεται εντελώς, πάντα αφήνει ίχνη. Είτε στους τόπους, είτε στις καρδιές και τις μνήμες των ανθρώπων.
Η «Ρόζα της Σμύρνης» είναι μια ιστορία με αναπάντεχες προσωπικές διαδρομές και ανατροπές, που οδηγούν τους πρωταγωνιστές της σε επαναδιαπραγμάτευση με το παρελθόν τους και ένα νέο αυτοπροσδιορισμό.
Με επίκεντρο την αινιγματική Ρόζα και έναν απαγορευμένο έρωτα που γίνεται η αφορμή να γεννηθεί ένας καινούργιος, η «Ρόζα της Σμύρνης» είναι μια μεγάλη παραγωγή με γυρίσματα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, τη Μυτιλήνη και την Αθήνα.
Η σκηνογραφική και ενδυματολογική αναπαράσταση δύο εποχών μας μεταφέρουν μαγικά στη Σμύρνη του ’22 και στην Αθήνα του ΄87, χαρίζοντας στην ταινία μια αυθεντική και νοσταλγική ατμόσφαιρα.

La La Land Μιούζικαλ, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 1


Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ
Παίζουν: Έμα Στόουν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Τζ. Κ. Σίμονς, Φιν Γουίτροκ, Ρόζμαρι Ντεβίτ, Σονόια Μιζούνο, Τζον Λέτζεντ

Τι Συμβαίνει:
Ρομάντσο πιο ρομαντικό κι απ’ το ίδιο το Ρομάντσο. ΄Ενα ονειροπαρμένο, αγαπησιάρικο κινηματογραφικό ειδύλλιο περιχυμένο απλόχερα με ευαίσθητο μουσικό στιλ που είναι προορισμένο να μείνει στην ιστορία του σινεμά σαν η πιο Ρομαντική Ταινία των τελευταίων χρόνων.
Είναι ωραία ακόμα και η Έμα Στόουν όταν χορεύει απαλά, εντελώς παραδομένη στην “αντρική” αγκαλιά του γοητευτικού τζαζίστα Σεμπάστιαν ( Ράιαν Γκόσλινγκ) καθώς και οι δύο ίπτανται στον έναστρο ουρανό.
Εδώ ε όλα τα στοιχεία του ρομαντικού σινεμά φωνάζουν “παρών”και όλα τα αντίστοιχα κλισέ ελαφρώς φρεσκαρισμένα και πολύ γυαλισμένα είναι έτοιμα να καταναλωθούν με βουλιμία από πεινασμένους για ανεμελιά θεατές έξω και μακριά από τις φρικαλέες εικόνες που ζούμε καθημερινά κλεισμένοι στο λυπητερό τηλεοπτικό κουτί μας.
Ένα αισθητικά τακτοποιημένο υπερθέαμα με προσεγμένο ερωτικό γούστο που παρόλο που δεν λέει τίποτα καινούργιο εν τούτοις σε συνεπαίρνει άνετα στο γλυκερό σύμπαν του και σε ταξιδεύει για λίγο στην ανεμελιά νεανικών ερώτων.
Τότε που τα όνειρα είναι ακόμα πραγματικά όνειρα και οι υποσχέσεις έχουν τη βαρύτητα της αλήθειας.
Ο πιανίστας Σεμπ και η ηθοποιός Μία. Δύο άνθρωποι ονειροπόλοι με τεράστια όνειρα που τους καθοδηγούν και τους καθορίζουν. Γνωρίζονται τότε που είναι ακόμα άγνωστοι καλλιτέχνες και ερωτεύονται ό ένας τον άλλον.
Όμως στο κόσμο της σόουμπιζ πάνω απ’ όλα είναι η καριέρα και όχι οι αγάπες.
Ο έρωτας λοιπόν θα τους ενώσει, η καριέρα όμως θα βάλει μεγάλα εμπόδια στον έρωτά τους. Τότε θα δούμε πώς θα παλέψουν για να κερδίσουν την αγάπη που γλιστράει σιγά σιγά απ’ τα χέρια τους, όσο τα όνειρά τους εκπληρώνονται.
Το εκπληκτικό είναι πως και οι δυο πρωταγωνιστές τραγουδούν με τις ακατέργαστες φωνές τους, χορεύουν με το θάρρος της γνώμης τους και φτιάχνουν ένα αντισταρ κινηματογραφικό δίδυμο που έχει κιόλας εκτοξευτεί με προορισμό την βραδιά των όσκαρ.
Από τον σκηνοθέτη του Wiplash μια ταινία για τους ανεκπλήρωτους έρωτες που μέσα στην μελαγχολία της είναι μια όμορφη κινηματογραφική εμπειρία.

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης Animation Μιούζικαλ, Γαλλία / 2016

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 2


Ballerina
Σκηνοθεσία: Έρικ Σάμερ, Έρικ Γουόριν

Τι Συμβαίνει:
Παρίσι, 1879. Το μόνο που ονειρεύεται η 11χρονη ορφανή Φελισί είναι να γίνει μπαλαρίνα. Έτσι, φεύγει για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος στο Παρίσι. Μη έχοντας τίποτα να χάσει, η Φελισί «δανείζεται» την ταυτότητα ενός κακομαθημένου πλουσιόπαιδου και γράφεται στην Σχολή Μπαλέτου της Όπερας, όπου γνωρίζει τον χαρισματικό Βίκτορ, που θα γίνει ο καλύτερός της φίλος. Θα καταφέρει να κάνει το όνειρο να κρατήσει για πάντα; Η ιστορία της ξετυλίγεται μέσα από πανέμορφο animation και, φυσικά, υπέροχο χορό!

Κρυφή ομορφιά Δράμα, ΗΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 3


Collateral Beauty
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Φράνκελ
Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Έλεν Μίρεν, Έντουαρντ Νόρτον, Κίρα Νάιτλ, Κέιτ Γουίνσλετ, Μάικλ Πένια, Ναόμι Χάρις, Τζέικομπ Λάτιμορ.

Τι Συμβαίνει:
Ένα τεράστιο επιτελείο ηθοποιών και μια αξιοπρόσεκτη κινηματογράφηση προσπαθούν να κρατήσουν ψηλά μια ταινία που θα μπορούσε να γίνει πραγματικό αριστούργημα.
Με ένα σενάριο γύρω απ την ζωή και το θάνατο που παρακαλάει για συγκίνηση και μια ατέλειωτη αξία παραγωγής η ταινία παραπαίει και στριφογυρίζει γύρω από δευτερεύοντες χαρακτήρες και επιφανειακά ηθικά διλήμματα.
Όταν ένας επιτυχημένος διαφημιστής στην Νέα Υόρκη (Γουίλ Σμιθ) βιώνει μια βαθιά, προσωπική τραγωδία αποσύρεται από την καθημερινή του ζωή.
Την ώρα που οι συνάδελφοι και φίλοι του προσπαθούν να τον πλησιάσουν, ο ίδιος αναζητεί απαντήσεις στο σύμπαν, γράφοντας γράμματα στην Αγάπη, τον Χρόνο και τον Θάνατο.
Αλλά, μόνο όταν οι σκέψεις του φέρουν απροσδόκητες για τον ίδιο απαντήσεις, θα αρχίσει να αντιλαμβάνεται πως αυτές οι σταθερές συνδέονται στις ζωές όλων, και πως ακόμη και η πιο βαθιά απώλεια, μπορεί να αποκαλύψει στιγμές με νόημα και ομορφιά.
Τρυφερό ανθρώπινο δράμα με εκλεκτούς αλλά αναξιοποίητους ηθοποιούς. Ως εκεί!

Bαϊάνα Animation, HΠΑ / 2016

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 4


Moana
Σκηνοθεσία: Ρον Κλέμεντς, Τζον Μούσκερ

Τι Συμβαίνει:
Τρεις χιλιάδες χρόνια πριν, οι μεγαλύτεροι ναυτικοί του κόσμου διέσχιζαν τον απέραντο Ειρηνικό, εξερευνώντας τα πολλά νησιά της Ωκεανίας.
Αλλά κάπου εκεί, και για μια χιλιετία, τα ταξίδια σταμάτησαν -και κανείς δεν γνωρίζει το γιατί.
Η "Βαϊάνα", μια ριψοκίνδυνη έφηβη σαλπάρει σε μια τολμηρή αποστολή για να σώσει το λαό της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, η Βαϊάνα θα συναντήσει τον κάποτε ισχυρό ημίθεο Μάουι, που θα την καθοδηγήσει στο να γίνει μια εξαιρετική εξερευνήτρια.
Μαζί θα ταξιδέψουν στα ανοιχτά συναντώντας γιγάντια τέρατα και αντίξοες συνθήκες, και στην πορεία η Βαϊάνα θα εκπληρώσει το όραμα των
προγόνων της, ανακαλύπτοντας παράλληλα και αυτό που πάντα αναζητούσε: την πραγματική της ταυτότητα.

Κόκκινη Χελώνα Animation, Βέλγιο / 2016

Νέες ταινίες: Το ρομάντζο Εμα Στόουν-Ράιαν Γκόσλινγκ βαδίζει προς τα Οσκαρ [κριτική & τρέιλερ]  | iefimerida.gr 5


The Red Turtle
Σκηνοθεσία: Μίκαελ Ντουντόκ ντε Βιτ

Τι Συμβαίνει:
Ένα εντυπωσιακό animation για μεγάλους που σένα πρώτο επίπεδο είναι μια απλή ιστορία ενός ναυαγού.
Δίπλα όμως σ αυτή την απλή ιδέα φτερουγίζουν άλλες που είτε συμπεραίνονται είτε υποδηλώνονται μέσα από ένα εικαστικό παιχνίδισμα.
Παρακολουθούμε την ιστορία ενός ναυαγού, σε ένα νησί με μόνους κατοίκους χελώνες, καβούρια και πουλιά. Εκεί θα αναπτυχθεί μια ιστορία αγάπης που δε χρειάζεται λόγια για να εκφραστεί.
Οι κινούμενες εικόνες μιλούν μόνες μιας και δεν υπάρχει καθόλου διάλογος στο φιλμ!
Τα κύματα παρασύρουν έναν ναυαγό αγνώστου παρελθόντος σε ένα ερημικό τροπικό νησί. Καθώς οι απεγνωσμένες απόπειρές του να αποδράσει αποτυγχάνουν, θα προσπαθήσει να επιβιώσει σε ένα μέρος που μοιάζει με πραγματικό παράδεισο αλλά κατοικείται μονάχα από καβούρια, χελώνες και πτηνά.
Μέχρι που μια αναπάντεχη συνάντηση με μια κόκκινη χελώνα θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.
Η αποφασιστικότητα της τελευταίας, καταστρέφει συνεχώς τη σχεδία από μπαμπού που έχει φτιάξει για να αποδράσει από το νησί. Όμως κάποια στιγμή η κόκκινη χελώνα θα κάνει την εμφάνισή της στην ακτή. Και τότε τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά και εντελώς απρόσμενα για τον νεαρό ερημίτη.
Μια ταινία που μιλάει αλληγορικά σε ένα δεύτερο επίπεδο καθώς περιγράφει το σκληρό αγώνα που δίνει ο κάθε άνθρωπος όταν θελήσει να υπερβεί τα όρια του και να περάσει σε άγνωστους όσο και συναρπαστικούς χώρους.
Ίσως η κόκκινη χελώνα να συμβολίζει την μια και μοναδική ευκαιρία που έχουμε να περάσουμε σε μια άλλη απόλαυση αλλά αυτή η ευκαιρία γίνεται ταυτόχρονα και το μεγάλο εμπόδιο μας. Αν την εκμεταλευθούμε σωστά ίσως οδηγηθούμε στην Ευτυχία. Απλή ταινία χωρίς γραφικότητες αλλά με σπάνια χαρίσματα που πρωτοπαρουσιάστηκε φέτος στις Κάννες κάνοντας αίσθηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ