Ευημερία χωρίς ανάπτυξη - iefimerida.gr

Ευημερία χωρίς ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το 1970 το οικολογικό ισοζύγιο του πλανήτη μας είναι ελλειμματικό. Η δαπάνη πόρων υπερβαίνει τους διαθέσιμους.

Το οικολογικό αποτύπωμα υπερβαίνει την βιο-ικανότητα κατά 50%. Η ανάπτυξη είναι πλέον αδύνατη.

Οι αιτίες είναι δύο: υπερκατανάλωση και υπερπληθυσμός. Μεταξύ των δύο την μεγαλύτερη επίδραση έχει ο υπερπληθυσμός.

Υπολογίζεται ότι ο πληθυσμός που σήμερα είναι 7,4 δισεκατομμύρια πρέπει να μειωθεί σε περίπου τρία για να έχουμε οικολογικό ισορροπία.

Οι περισσότερες κυβερνήσεις των κρατών, τα Ηνωμένα Έθνη, η Εκκλησία και οι διάφορες οργανώσεις αδιαφορούν για την εξέλιξη του παγκοσμίου πληθυσμού. Οι δημογράφοι προβλέπουν αύξηση του πληθυσμού στα 10 δις μέσα στο αιώνα που ζούμε.

Πολλοί επιστήμονες προβλέπουν καταστροφή για τις επόμενες γενεές, δηλαδή λιμούς, ασθένειες εκτεταμένη φτώχεια, συγκρούσεις, και πολέμους μέχρι και εξαφάνιση του ανθρωπίνου γένους μέσα στα επόμενα εκατό χρόνια.

Το βιβλίο προτείνει κάθε οικογένεια να έχει δικαίωμα τεκνοποίησης ενάμισυ παιδιού. Τα δικαιώματα αυτά παρέχονται από την Πολιτεία και θα μπορούν να γίνονται αντικείμενο αγοραπωλησίας σε διεθνές επίπεδο.

Ευημερία χωρίς ανάπτυξη | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ