Κάντε το τεστ νοημοσύνης με τη χορεύτρια που κάνουν στις μεγάλες εταιρείες [βίντεο] - iefimerida.gr

Κάντε το τεστ νοημοσύνης με τη χορεύτρια που κάνουν στις μεγάλες εταιρείες [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα βίντεο με μια περιστρεφόμενη χορεύτρια δίνει τη δυνατότητα να καταλάβετε με ποια πλευρά του εγκεφάλου σας σκέφτεστε. Τουλάχιστον αυτό λένε οι ειδικοί.

Το 2003, ο Ιάπωνας Νομπογιούκι Καγιαχάρα δημιούργησε μια φιγούρα, η οποία περιστρεφόταν διαρκώς και χρησιμοποιήθηκε από πολλές εταιρείες ώστε να αναδειχθεί ο δείκτης νοημοσύνης κάθε εργαζόμενου αλλά και ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται.

Οσοι έβλεπαν την χορεύτρια να κινείται δεξιόστροφα χρησιμοποιούσαν το δεξιό μέρος του εγκεφάλου τους που σχετίζεται με την δημιουργικότητα ενώ όσοι την έβλεπαν να κινείται αριστερόστροφα, σκεφτόντουσαν με το αριστερό μέρος του εγκεφάλου τους το οποίο σχετίζεται με τη λογική.

Υπήρχαν βέβαια και αυτοί που την έβλεπαν να χορεύει και προς τις δύο πλευρές. Οι συγκεκριμένοι συγκαταλέγονταν στους ιδιαίτερα έξυπνους ανθρώπους.

Ωστόσο κάποια χρόνια μετά ήρθε η διάψευση της συγκεκριμένης θεωρίας. Ειδικοί εξήγησαν πως όταν υπάρχει έλλειψη φωτός άρα και σκιάς δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση για το ποια πλευρά του σώματος είναι πιο κοντά σε σένα. Ο εγκέφαλος, εξηγούν οι ειδικοί, όταν δεν βλέπει καθαρά μια εικόνα παίρνει πρωτοβουλία να καλύψει ο ίδιος το κενό που υπάρχει.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι περισσότεροι που κοιτούσαν από ψηλά την χορεύτρια και ήταν δεξιόχειρες έβλεπαν την χορεύτρια να κινείται σύμφωνα με τους δείκτες του ρολογιού.

Δημιούργησαν μάλιστα ένα δεύτερο βίντεο, στο οποίο πρόσθεσαν το λευκό και απέδειξαν πως αν κοιτάξει κάποιος την χορεύτρια χαμηλά στην σκιά του ποδιού της τότε την βλέπει να χορεύει αριστερόστροφα ενώ αν την κοιτάξει από ψηλά τότε τη βλέπει να κινείται δεξιόστροφα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τεστ νοημοσυνης χορευτρια βιντεο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ