Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο - iefimerida.gr

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παιδικά βιβλία, πολύτιμα δώρα για τα μικρά παιδιά. Βιβλία με ιστορίες που προκαλούν σκέψεις και συναισθήματα, μοναδική ευκαιρία για συζητήσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Βιβλία με όμορφες εικόνες που απελευθερώνουν την παιδική φαντασία. Όμορφα παιδικά βιβλία!

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 0


Ο ΜΙΚΡΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ
Στο βιβλίο αυτό ο γίγαντας δεν μοιάζει με τους άλλους γίγαντες των παραμυθιών: δεν κοιτάει ψηλά πάνω από τα δέντρα, δεν φοράει τις μαγικές του μπότες, δεν κάνει ολόκληρα χιλιόμετρα με λίγα μόνο βήματα. Ο γίγαντας της ιστορίας μας είναι μικρός! Ζει σε ένα γιγάντιο κάστρο και αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες επειδή όλα είναι πολύ μεγάλα (το κρεβάτι, τα παράθυρα, ακόμη και τα κλειδιά, όλα είναι τεράστια!) και –το χειρότερο– οι άλλοι γίγαντες, που είναι κανονικοί γίγαντες κι όχι μικροί σαν κι αυτόν, τον κοροϊδεύουν και γελούν μαζί του. Μια μέρα ο μικρός γίγαντας, κουρασμένος και απογοητευμένος, αποφασίζει να εγκαταλείψει για πάντα τη χώρα των γιγάντων. Όταν θα φτάσει στη χώρα των λιλιπούτειων θα νιώσει πώς είναι να είσαι αληθινός γίγαντας. Και τότε θα συναντήσει ένα κορίτσι που είναι πολύ λυπημένο, επειδή είναι τόσο μεγάλο που αντιμετωπίζει τις δικές της δυσκολίες στο μικροσκοπικό χωριό της.

Μια πολύ τρυφερή ιστορία για όλους εκείνους που είναι διαφορετικοί και οι άλλοι τους κοροϊδεύουν –και όλοι ξέρουμε πόσο σκληρά μπορεί να γίνουν τα μικρά παιδιά. Μια ιστορία που μιλάει για την διαφορετικότητα, την αποδοχή και την αγάπη. «Υπάρχει ένα μέρος που χωράς και σε χωράει. Ψάξε να το βρεις!» μοιάζει να λέει ο Ισπανός συγγραφέας στα παιδιά. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του ανάγκες, τις δικές του επιθυμίες και τα δικά του όνειρα.
INFO
Κείμενο & εικόνες: Andrés Guerrero
Μετάφραση: Άννα Μαθοπούλου
Εκδόσεις Αιώρα

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 1


ΤΙΚ-ΤΑΚ: ΡΟΛΟΓΙΑ ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ
Τα μικρά ρολόγια πάνε σχολείο και εκεί οι ρολογοπαιδαγωγοί αναλαμβάνουν να τους μάθουν τα πάντα. Τα μικρά ρολόγια δεν ξέρουν πολλά από ώρες, δεν ξέρουν τι σημαίνει οχτώ και μίση, δέκα παρά τέταρτο, τρεις και είκοσι· μοναχά τρεις ώρες αναγνωρίζουν: «ώρα για παιχνίδι, ώρα για φαΐ, ώρα για ξάπλες!». Πώς θα μάθουν τις ώρες τα μικρά ρολόγια; Πώς θα κατανοήσουν την έννοια του χρόνου; Γιατί όταν κάνουμε κάτι όμορφο περνάει γρήγορα η ώρα και όταν περιμένουμε κάτι ή βαριόμαστε περνάει αργά; «Αδικία, κύριε!». Και, τέλος, ποια από όλες τις ώρες είναι η καλύτερη;

Ένα βιβλιαράκι που παρουσιάζει με υπέροχο παιδικό τρόπο την ώρα και τον χρόνο, αλλά και τη ζωή στο σχολείο μέσα από την υπέροχη σχέση δασκάλου-μαθητή. Τα παιδιά θα μάθουν όχι μόνο την ώρα και τη σχέση μας με τον χρόνο, αλλά και το πώς διαφέρει η ώρα από τόπο σε τόπο, αφού όταν εδώ τρώμε μεσημεριανό, «στη Βραζιλία –Ντρρρρρν! Μόλις ξύπνησαν!» ενώ «στην Ινδία έχουν βγει για απογευματινό περίπατο». Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γράφει μια πρωτότυπη ιστορία γεμάτη χιούμορ και η Μυρτώ Δεληβοριά δημιουργεί όμορφες εικόνες γεμάτες έντονα χρώματα που θα λατρέψουν τα παιδιά.
INFO
Κείμενο: Αντώνης Παπαθεοδούλου
Εικόνες: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις Ίκαρος

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 2


ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΗΤΑΝ... Η ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ Φάνης ο Μπούφος διαβάζει την πασίγνωστη ιστορία της Σταχτοπούτας (με την μητριά, τις κακές αδερφές, τον πρίγκιπα) αλλά διατηρεί τις αμφιβολίες του. Σαν πολύ παραμύθι δεν φαίνεται το παραμύθι; «Κορίτσι αντιμετωπίζει δυσκολίες, κορίτσι γνωρίζει αγόρι, αυτό τυγχάνει να είναι όμορφο, ευγενικό, έξυπνο· και πρίγκιπας! Κορίτσι παντρεύεται αγόρι και όλα καλά και όμορφα!» Ήταν τελικά ο πρίγκιπας τόσο ιδανικός; Ποια ήταν πραγματικά η καλή νεράιδα και ποιος είναι ο σημαντικός της ρόλος στην ιστορία; Υπάρχει άραγε το «ζήσαμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα;»

Ένα βιβλίο που παρουσιάζει στα παιδιά την διαδικασία της κριτικής σκέψης με τον πιο εύστοχο τρόπο. Κάθε ιστορία έχει πολλές πλευρές, κάθε ήρωας υπηρετεί τη δική του αλήθεια και για να το καταλάβουμε χρειάζεται να διαβάσουμε ανάμεσα στις γραμμές. Η Μαρίνα Γιώτη κοιτάει πέρα από το ροζ περιτύλιγμα, δίνει προσοχή στις λεπτομέρειες και αποκαλύπτει τι συνέβη πραγματικά. Η ιστορία της Σταχτοπούτας μιλάει για το κυνήγι του ανεκπλήρωτου, τη μαγεία της αγάπης και τη δύναμη της θέλησης. Η νεαρή κοπέλα έχει ένα μεγάλο μυστικό να πει σε όλα τα παιδιά: «Η μαγεία υπάρχει, μας εμπνέει και βρίσκεται μέσα μας από τη στιγμή της γέννησής μας. Είναι η δύναμη της θέλησης που όλοι έχουμε, αλλά μεγαλώνει μόνο όταν πιστεύουμε στον εαυτό μας». Η εικονογράφηση είναι πολύ μοντέρνα, θυμίζει σύγχρονα κινούμενα σχέδια.
INFO
Κείμενο & Εικόνες: Μαρίνα Γιώτη
Εκδόσεις Διόπτρα

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 3


Η ΜΑΡΜΕΛΑΔΟΥ
«Μια φορά κι έναν καιρό, δίπλα σ' ένα δάσος φουντωμένο και σκιερό, ζούσε ένα κορίτσι που το έλεγαν Νίνα», Η Νίνα είχε μάθει από τη γιαγιά της όλα τα μυστικά του δάσους και όλες τις μαγικές συνταγές για να φτιάχνει τις πιο νόστιμες μαρμελάδες του κόσμου! Οι άνθρωποι έλεγαν πως μόλις κάποιος έτρωγε λίγη από τη μαγική μαρμελάδα γινόταν και πάλι χαρούμενος, αθώος και ξέγνοιαστος σαν μικρό παιδί. Τι θα συμβεί άραγε όταν σκληρός και άκαρδος βασιλιάς, ένας μονίμως κατσουφιασμένος και θυμωμένος νεαρός, δοκιμάσει τη μαρμελάδα της Νίνας; Είναι αλήθεια ότι η μαγική μαρμελάδα μπορεί να αλλάζει τα πιο δύσκολα συναισθήματα των ανθρώπων;

Ένα γλυκό παραμύθι για την αγάπη και την καλοσύνη, για την αξία της δημιουργίας και της συνεργασίας. Μερικές φορές αρκεί μια μαγική μαρμελάδα, φτιαγμένη με αγάπη, για να αλλάξει ολόκληρος ο κόσμος! Εξαιρετική η εικονογράφηση της πολυβραβευμένης Βάσως Ψαράκη, εικόνες που μιλούν τη γλώσσα των παιδιών και καλλιεργούν τη φαντασία του.
INFO
Κείμενο: Αλεξάνδρα Μήτσιαλη
Εικόνες: Βάσω Ψαράκη
Εκδόσεις Πατάκη

Και μια κλασική χριστουγεννιάτικη ιστορία σε δυο εκδόσεις που ξεχωρίζουν

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 4


Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
Η πασίγνωστη και πολυαγαπημένη χριστουγεννιάτικη ιστορία με ήρωες δυο παιδιά που παραμονή Χριστουγέννων περιμένουν τα δώρα τους κυκλοφορεί σε νέα έκδοση από το Μεταίχμιο. Η διασκευή της Άνν Λέισεν καταφέρνει να δώσει στο κλασικό κείμενο την απαραίτητη φρεσκάδα ώστε να διαβαστεί ευχάριστα από τα σημερινά παιδιά, ενώ η τρυφερή εικονογράφηση που εναλλάσσει χρωματιστές και ασπρόμαυρες εικόνες δημιουργεί μια ατμόσφαιρα ονειρική. Η μετάφραση της πολυβραβεύμενης Αργυρώς Πιπίνη είναι εγγύηση για την ποιότητα του κειμένου. Ένα πολύ όμορφο βιβλίο.

INFO
Κείμενο: Άνν Λέισεν
Εικόνες: Άνν Λέισεν
Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένα παιδικό βιβλίο για δώρο  | iefimerida.gr 5


Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ από τις εκδόσεις Ίκαρος
Πιστεύεις στον Καρυοθραύστη;
Παραμονή Χριστουγέννων και η Μαίρη, κάτω από το φως του φεγγαριού και την απαλή λάμψη του χριστουγεννιάτικου δέντρου, αφήνεται σε ύπνο βαθύ, αγκαλιά με τον αγαπημένο της Καρυοθραύστη. Το μαγικό όνειρο που θα δει, θα γίνει αφορμή για να ανακαλύψει την πραγματική ευτυχία στον μακρινό κόσμο της Γης των Ζαχαρωτών!

Ένα πανέμορφο βιβλίο που ακολουθεί τη χορογραφία της περίφημης παραγωγής του George Balanchine για το New York City Ballet. Οι μαγευτικές εικόνες της Valeria Docampo είναι εμπνευσμένες από τα πραγματικά σκηνικά μιας παράστασης που θα μείνει στην ιστορία. Όσοι αγαπούν το μπαλέτο απλώς θα το λατρέψουν.
INFO
New York City Ballet
Εικόνες: Valeria Docampo
Μετάφραση: Αντώνης Παπαθεοδούλου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ