Το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο εγχειρίδιο επιθέσεων με φορτηγά [εικόνες] - iefimerida.gr

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο εγχειρίδιο επιθέσεων με φορτηγά [εικόνες]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συγκεκριμένες συμβουλές για μια επίθεση με φορτηγό εναντίον «μαλακού στόχου» έδιναν οι τζιχαντιστές στο τεύχος Νοεμβρίου του προπαγανδιστικού τους περιοδικού “Rumiyah”.


Το φορτηγό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο βαρύ και ψηλό ώστε να μπορέσει να επιταχύνει γρήγορα και να ξεπεράσει πεζοδρόμια και οδοφράγματα. Ιδανικοί στόχοι, σύμφωνα με τους συντάκτες του εγχειριδίου, είναι οι πεζόδρομοι και οι υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο εγχειρίδιο επιθέσεων με φορτηγά [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

Ο τίτλος του δημοσιεύματος του τζιχαντιστικού περιοδικού Rumiyah, που καλεί σε επιθέσεις μοναχικών λύκων με οχήματα, υποδεικνύοντας ως πιθανό στόχο την παρέλαση των γνωστών αμερικανικών πολυκαταστημάτων Macy's για την Ημέρα των Ευχαριστιών

Μάλιστα οι τρομοκράτιες πρότειναν την πειρατεία ενός φορτηγού, ακριβώς αυτό που φαίνεται ότι έκανε ο μακελάρης του Βερολίνου.

Η επίθεση στη Νίκαιατην 14η Ιουλίου, όταν οπαδός του Ισλαμικού Κράτους έπεσε με φορτηγό στο πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Βαστίλης δεν ήταν η πρώτη που εξαπολύουν ισλαμιστές εξτρεμιστές.
Εδώ και χρόνια οι προπαγανδιστές των ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων καλούν τους οπαδούς να επιτεθούν κατά των «σταυροφόρων» με φορτηγά, αυτοκίνητα ακόμη και μπουλντόζες. Το 2010 η «Αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου» στο αγγλόφωνο περιοδικό της “Inspire”πρότεινε μάλιστα τη χρήση ημιφορτηγών που θα ήταν εφοδιασμένα στο μπροστινό τμήμα με λεπίδες -σαν τα δρεπανηφόρα άρματα της αρχαιότητας-. «Η ιδέα», έγραφαν οι τρομοκράτες, «είναι να χρησιμοποιήσετε ένα φορτηγάκι όχι για να κουρέψετε το γκαζόν, αλλά τους εχθρούς του Αλλάχ.»

Η απάνθρωπη λογική των τζιχαντιστών

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο εγχειρίδιο επιθέσεων με φορτηγά [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Το Σεπτέμβριο του 2014 ο εκπρόσωπος του λέγόμενου Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μοχάμεντ αλ Αντνάνι κάλεσε τους οπαδούς της τρομοκρατικής οργάνωσης να εξαπολύσουν ανάλογες επιθέσεις. Αν μάλιστα έβρισκαν εκρηκτικά ή σφαίρες τότε τα αποτελέσματα της επίθεσης θα ήταν πιο θεαματικά. «Σπάστε τα κεφάλια των εχθρών με πέτρες, σφάξτε τους με μαχαίρια, πατήστε τους με αυτοκίνητα, πετάξτε τους από ψηλό μέρος, πνίξτε τους ή δηλητηριάστε τους.»
Αλλά και σε νεότερα μηνύματά του ο Αντνάνι κάλεσε τους υποστηρικτές του ΙΚ να μην προσπαθούν πια να πάνε στο Ιράκ ή στη Συρία να πολεμήσουν, αλλά να επιτεθούν κατά αμάχων στη Δύση. Αυτού του είδους οι επιθέσεις σύμφωνα με την απάνθρωπη λογική των τζιχαντιστών αποδίδουν τα μέγιστα, γιατί δεν στοιχίζουν τίποτε, η προετοιμασία τους δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική κι οι δράστες δεν χρειάζεται να βρουν ή να φτιάξουν εκρηκτικές συσκευές. Οι τρομοκράτες μπορούν πολύ εύκολα να προκαλέσουν τεράστιες απώλειες.

Το Ισλαμικό Κράτος είχε δημοσιεύσει από το Νοέμβριο εγχειρίδιο επιθέσεων με φορτηγά [εικόνες]  | iefimerida.gr 2

Οι χριστουγεννιάτικες αγορές είναι και για έναν πρόσθετο λόγο ιδανικός στόχος για τους ισλαμιστές τρομοκράτες: αφού εκεί συγκεντρώνονται με αφορμή μια χριστιανική γιορτή πολλοί «άπιστοι».
Από το 2000 γαλλο-αλγερινοί τρομοκράτες της Αλ Κάιντα σχεδίαζαν επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου. Τον περασμένο Νοέμβριο οι γαλλικές αρχές συνέλαβαν νέους υπόπτους που σχεδίαζαν ξανά επίθεση στην ίδια πόλη. Πριν από έναν μήνα το Στέητ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε τους Αμερικανούς στην Ευρώπη να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς το Ισλαμικό Κράτος κι η Αλ Κάιντα σχεδιάζουν τρομοκρατικά χτυπήματα «εστιάζοντας στην περίοδο των εορτών και τις εκδηλώσεις που συνδέονται μ’ αυτές.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ