Ανατροπή: Ο συλληφθείς Πακιστανός δεν είναι ο μακελάρης του Βερολίνου - iefimerida.gr

Ανατροπή: Ο συλληφθείς Πακιστανός δεν είναι ο μακελάρης του Βερολίνου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εφημερίδα Die Welt, επικαλούμενη την αστυνομία, αναφέρει ότι ο δράστης της επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί, προειδοποιώντας μάλιστα ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις.

Η εφημερίδα επικαλείται πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία δεν θεωρεί ότι ο συλληφθείς Πακιστανός είναι ο δράστης.

«Έχουμε τον λάθος άνθρωπο. Και ως εκ τούτου μια εντελώς νέα κατάσταση. Γιατί ο πραγματικός δράστης παραμένει οπλισμένος, κυκλοφορεί ελεύθερος και μπορεί να κάνει ξανά κακό», αναφέρουν πηγές της αστυνομίας του Βερολίνου.

Ανατροπή: Ο συλληφθείς Πακιστανός δεν είναι ο μακελάρης του Βερολίνου | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου, Κλάους Καντ, σε συνέντευξη Τύπου, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν ο συλληφθείς είναι ο οδηγός που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο άντρας που έχει συλληφθεί και φέρεται να είναι ένας Πακιστανός πρόσφυγας έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

Η αστυνομία του Βερολίνου δήλωσε μέσω Twitter εξαιρετικά ανήσυχη επειδή ο συλληφθείς για την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου αρνείται κάθε ανάμειξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, υπάρχουν αρκετά στοιχεία που χρήζουν διευκρίνισης. Και αυτό γιατί η αστυνομία θεωρεί ότι ο Πολωνός που βρέθηκε νεκρός στη θέση του συνοδηγού πυροβολήθηκε.

Αλλά ο συλληφθείς δεν φέρει πάνω του ούτε σημάδια πάλης, ούτε ίχνη πυρίτιδας από την εκπυρσοκρότηση του όπλου, που υποτίθεται ότι σκότωσε τον Πολωνό.

Ο Λούκας Βάσικ, εξάδελφος του Πολωνού οδηγού, λέει ότι το θύμα μαχαιρώθηκε και πυροβολήθηκε. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Άριελ Ζουκάφσκι, οι γερμανικές αρχές του ζήτησαν να αναγνωρίσει το 37χρονο θύμα, ονόματι Λούκας Ούρμπαν, από φωτογραφίες που του έδειξαν. «Το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και αιμόφυρτο. Ήταν σαφές ότι είχε παλέψει για τη ζωή του», δήλωσε στο πολωνικό δίκτυο TVN. «Πιστεύω ότι δεν θα παρέδιδε έτσι απλά το φορτηγό. Θα πολεμούσε μέχρι τέλους...»

Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 23χρονο Πακιστανό Ναβέντ Μπ., που εξακολουθεί να απορρίπτει οποιαδήποτε εμπλοκή του. Ο Πακιστανός συνελήφθη, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, με τη βοήθεια ενός αυτόπτη μάρτυρα που ακολούθησε τον νεαρό και ειδοποίησε τις αρχές. Τώρα λοιπόν εξετάζεται μήπως ο μάρτυρας αυτός υποπτεύθηκε εσφαλμένα τον Πακιστανό. Οι αρχές έχουν λάβει δείγματα DNA απ’ τον 23χρονο και τα συγκρίνουν με εκείνα που συνέλεξαν απ’ το φορτηγό.

Η αστυνομία συνιστά στους κατοίκους να είναι σε επαγρύπνηση.

Υπάρχουν αμφιβολίες

«Δεν είναι σίγουρο ότι ο Πακιστανός που συνελήφθη χθες βράδυ είναι ο οδηγός του φορτηγού», δήλωσε και στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ο αρχηγός της αστυνομίας του Βερολίνου, Klaus Kandt, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πραγματικός δράστης δεν έχει συλληφθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ