Μαξίμου: Φρενάρουν τις εκλογές με περιοδείες και ελπίζουν σε πολιτικό συμβιβασμό - iefimerida.gr

Μαξίμου: Φρενάρουν τις εκλογές με περιοδείες και ελπίζουν σε πολιτικό συμβιβασμό

Φωτογραφία: Ιntime News

Με βήμα σημειωτόν και χωρίς να υπάρχει σαφής ημερομηνία για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τις απαιτήσεις των δανειστών και τις φθίνουσες αντοχές των πολιτών.

Το Μαξίμου ξορκίζει σε όλους τους τόνους την εκλογολογία και αρμόδιες πηγές τονίζουν πως αναζητούν ένα "πολιτικό συμβιβασμό".
Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, συνεχίζει τις περιοδείες του και από σήμερα πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη. Υπουργοί, κυβερνητικά και κομματικά στελέχη βρίσκονται «επί ποδός» με στόχο την επικοινωνιακή αντεπίθεση.

Και όλοι μαζί περιμένουν με γερή δόση άγχους την κρίσιμη τηλεδιάσκεψη του euroworking group.Όπου και θα κριθεί αν θα «ξεπαγώσουν» τα μέτρα για το χρέος – που μπλόκαραν μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα- με παράγοντες της κυβέρνησης να αποφεύγουν τις εκτιμήσεις.

Αν δεν επέλθει...συμβιβασμός

Άπαντες γνωρίζουν ότι οδεύουμε στην καλύτερη περίπτωση σε κλείσιμο της αξιολόγησης στα τέλη Γενάρη. Και στο ερώτημα τι θα γίνει αν δε βρεθεί ένας συμβιβασμός η απάντηση είναι "ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για υποθετικά σενάρια".

Δηλωτική των προθέσεων του Μαξίμου, υπήρξε η κατηγορηματική άρνηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στα σενάρια για εκλογές. «Οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού μας», είπε χθες ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθαρίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν συγκαταλέγεται στα « θέλω» του πρωθυπουργού.

Αντιθέτως, κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να διακινδυνεύσουμε να παραδοθεί η χώρα στους προθύμους των δανειστών». Όπερ και σημαίνει ότι στο κυβερνητικό στρατόπεδο έχουν αποφασίσει να εξαντλήσουν «την κατά το Σύνταγμα προβλεπόμενη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

Το σημείο ισορροπίας

Τέλος, οι κυβερνητικοί ψάχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει να ξεπεραστεί η διαφωνία με το Ταμείο που επιμένει να ζητά νέα μέτρα για μετά το 2018.

Και με δεδομένο ότι η Αθήνα έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να νομοθετήσει, όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι θα ρίξουν στο τραπέζι το «χαρτί» της επέκτασης του δημοσιονομικού κόφτη. Πράγμα που ουδείς επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει όμως.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ