Βερολίνο: Μαρτυρία που συγκλονίζει -Πώς γλίτωσα από τη φονική πορεία του φορτηγού, από τύχη [ηχητικό] - iefimerida.gr

Βερολίνο: Μαρτυρία που συγκλονίζει -Πώς γλίτωσα από τη φονική πορεία του φορτηγού, από τύχη [ηχητικό]

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χάρη σε μία άτυχη στιγμή του παρελθόντος, η Εμα Ράστον και οι φίλοι της έμειναν εκτός της φονικής πορεία του φορτηγού που σκόρπισε τον θάνατο στο Βερολίνο.

Η γυναίκα, που έζησε από κοντά την τρομοκρατική επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά περιέγραψε στο Sky News τη φρικτή εμπειρία της και το πώς σώθηκε από τραυματισμό, ή από μία ακόμη χειρότερη μοίρα, χάρη στην τύχη.

Η Ράστον βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά με τους φίλους της, όπου έπιναν κρασί. «Ευτυχώς, πριν από μερικά χρόνια έσπασα το πόδι μου και πρέπει να μένω καθιστή για περισσότερη ώρα από ό,τι συνήθως. Οταν μου είπαν να φύγουμε, τους είπα ''δώστε μου δύο λεπτά ακόμη''. Και μετά ακούσαμε έναν πολύ δυνατό κρότο, είδαμε κάποια από τα χριστουγεννιάτικα φώτα να πέφτουν και μετά είδαμε το φορτηγό να πέφτει σε ανθρώπους και σε μαγαζιά, να τα ρίχνει τα πάντα και όλα σκοτείνιασαν», είπαν, με τη φωνή της να μαρτυρά ότι ήταν ακόμη σε κατάσταση σοκ.

«Ηταν πολύ δύσκολο να είσαι εκεί, ήμασταν πολύ, πολύ τυχεροί. Αν είχαμε καθίσει αλλού ίσως να είχαμε εμπλακεί σε αυτό», είπε ακόμη, συνειδητοποιώντας πώς γλίτωσε. «Υπήρχαν πολλές κραυγές, άνθρωποι φώναζαν, απεγκλώβιζαν άλλους απομακρύνοντας τα ξύλινα πάνελ», πρόσθεσε.

«Θέλαμε να γυρίσουμε στο ξενοδοχείο το ταχύτερο γιατί δεν ξέραμε αν συμβεί κάτι άλλο. Ηθελα να σταματήσω να βοηθήσω, αλλά θέλαμε να σιγουρευτούμε ότι είμαστε ασφαλείς», πρόσθεσε η γυναίκα.

Witness Emma Rushton tells Sky News about a truck 'attack' at a crowded Christmas market in Berlin https://t.co/QVYtoKaRvK

«Δεν ήταν ατύχημα. Το φορτηγό πήγαινε με 40 μίλια την ώρα. Ηταν στη μέση της αγοράς. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε βγει από τον δρόμο και δεν έδειξε κανένα σημάδι ότι μείωνε ταχύτητα», τόνισε ακόμη η Ράστον.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ