Πούτιν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη -Στόχος της να τσακίσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις - iefimerida.gr

Πούτιν: Προβοκάτσια η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη -Στόχος της να τσακίσει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξήρε τον Αντρέι Καρλόφ για τις υπηρεσίες που προσέφερε ως διπλωμάτης και τόνισε ότι η Μόσχα θέλει να μάθει ποιος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη δολοφονική επίθεση ως μία «ξεκάθαρη πρόκληση», με στόχο να πλήξει τις ρωσοτουρκικές σχέσεις, αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία.

«Ηταν ένας εξαιρετικός διπλωμάτης, τον γνώριζα προσωπικά», είπε ο Ρώσος πρόεδρος για τον πρεσβευτή της χώρας του στην Τουρκία, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης σε γκαλερί στην Αγκυρα. Ακόμη, μίλησε με θερμά λόγια, για τη συνεισφορά του Καρλόφ στην αποκατάσταση των σχέσεων της Τουρκίας με τη Ρωσία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «πρόκληση» την δολοφονική επίθεση για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων Άγκυρας και Μόσχας.«Η ρωσική επιτροπή ερευνών έχει ανοίξει ήδη ποινική δικογραφία για αυτή την δολοφονική επίθεση. Έχει δοθεί εντολή στην επιτροπή να συγκροτήσει ομάδα εργασίας που θα μεταβεί στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στις έρευνες σε συνεργασία με τους τούρκους ομολόγους της», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος από το Κρεμλίνο και πρόσθεσε πως «η δολοφονία, με άτιμο τρόπο, του πρέσβη Αντρέι Κάρλοφ αποτελεί αναμφίβολα προβοκάτσια που στοχεύει στο να τσακίσει την πορεία εξομάλυνσης των ρωσο-τουρκικών σχέσεων αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στη Συρία την οποία προωθούσαν η Ρωσία, η Τουρκία, το Ιράν και άλλες χώρες που ενδιαφέρονται για τη διευθέτηση αυτής της διένεξης».

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Απώλεια για όλο τον κόσμο

«Είχε εργαστεί σκληρά για να βοηθήσει τη Ρωσία και την Τουρκία να ξεπεράσουν την κρίση στη σχέση τους μετά από την κατάρριψη του SU-24 κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζακχάροβα, μιλώντας για τον Αντρέι Καρλόφ. «Είναι μεγάλη απώλεια για εμάς, αλλά και για όλο τον κόσμο, γιατί ο πρεσβευτής μας είχε επικεντρώσει τις προσπάθειές του στην επίλυση της συριακής κρίσης και την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αντρέι Καρλόφ Βλάντιμιρ Πούτιν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ