Φόβοι για κατάρρευση της συμφωνίας για το Χαλέπι μετά τη δολοφονία του Καρλόφ -Στη Μόσχα ο Τσαβούσογλου - iefimerida.gr

Φόβοι για κατάρρευση της συμφωνίας για το Χαλέπι μετά τη δολοφονία του Καρλόφ -Στη Μόσχα ο Τσαβούσογλου

Φωτογραφία: AP/ Burhan Ozbilici
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η συνάντηση μεταξύ Ρώσου και Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, στη Μόσχα, θα γίνει κανονικά την Τρίτη, παρά τη δολοφονία του Ρώσου πρεσβευτή στην Αγκυρα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ήταν ήδη στο αεροπλάνο και κατευθυνόταν στη Μόσχα, όταν έγινε η δολοφονική επίθεση εναντίον του Αντρέι Καρλόφ σε γκαλερί στην Αγκυρα. Είχε προγραμματιστεί συνάντησή του με τον Ρώσο και τον Ιρανό ομόλογό του, η οποία δεν αναβλήθηκε παρά το τραγικό γεγονός.

Η δολοφονία του Καρλόφ προκαλεί ανησυχία για το αν θα αντέξει η συμφωνία για την εκκένωση του ανατολικού Χαλεπίου από τους αμάχους, στην οποία κατέληξαν Αγκυρα και Μόσχα.

Πηγή με γνώση των διαπραγματεύσεων δήλωσε στον Guardian ότι η Μόσχα ήταν ο κύριος λόγος που η συμφωνία δεν κατέρρευσε το σαββατοκύριακο, παρά τις αντιδράσεις των Ιρανών. Επίσης, η δολοφονική επίθεση έρχεται σε μία περίοδο που η Ρωσία και η Τουρκία έκαναν κάποια πρόοδο στις σχέσεις τους που είχαν «παγώσει» μετά από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τον Νοέμβριο του 2015.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ