Κορυφαίοι αθλητές για το 2016 η Κορακάκη και ο Πετρούνιας - iefimerida.gr

Κορυφαίοι αθλητές για το 2016 η Κορακάκη και ο Πετρούνιας

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ακόμα τιμητική διάκριση για την Άννα Κορακάκη και τον Λευτέρη Πετρούνια.

Οι δύο Έλληνες Ολυμπιονίκες παρέλαβαν το βραβείο της κορυφαίας αθλήτριας και του κορυφαίου αθλητή για το 2016, όπως αναδείχτηκε μέσα από την ψηφοφορία που διενέργησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου.

Η Άννα Κορακάκη δεν έκρυψε την συγκίνησή της για την διάκριση, τονίζοντας μετά τη βράβευσή της: «Το πρώτο που σκέφτομαι είναι η χαρά που έδωσα σε όλους όσους παρακολουθούσαν την προσπάθειά μου και στα δύο μετάλλια που κατέκτησα στο Ρίο, αλλά και την προσπάθεια που έκανα όλα αυτά τα χρόνια, για να φτάσω ως εδώ.

Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σε αυτή τη γιορτή, από το βήμα αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συντέλεσαν στο να πραγματοποιήσω το όνειρό μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες που πέρασαν. Εκτός από την οικογένειά μου, που τους χρωστάω τη ζωή μου όλη, θα ήθελα να ευχαριστώ τον Σπύρο Καπράλο για την ιδέα του προγράμματος “υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Ρίο”, που βοήθησε πολλούς αθλητές να πραγματοποιήσουν το στόχο τους και την εταιρία Stoiximan που με στήριξε.

Συγκινημένος για την τιμητική διάκριση και ευγνώμων για όσους στάθηκαν στο πλευρό του εμφανίστηκε και ο κορυφαίος αθλητής του κόσμου στους κρίκους, Λευτερης Πετρούνιας, ο οποίος τόνισε:

Θα ήθελα να πω κάποια ευχαριστώ για τι ο δρόμος μέχρι εδώ είναι δύσκολος. Ευχαριστώ τη Stoiximan, τον προπονητή μου, Δημήτρη Ράφτη –θέλω να ξέρετε πως για μένα είστε ο καλύτερος προπονητής του κόσμου- τον κ. Παξινό που είναι πάντα δίπλα μας και τον άνθρωπο που είναι πίσω από όλα αυτά, τον Σπύρο Καπράλο. Η ολυμπιακή αποστολή μεγάλωσε πολύ, θα τον παρακαλέσω να συνεχίσει μέχρι το Τόκιο και είμαι σίγουρος πως η αποστολή θα είναι μεγαλύτερη, με περισσότερα μετάλλια. Κύριε Σπύρο, οι Έλληνες αθλητές είναι ευγνώμονες για όσα έχετε κάνει».

Το βραβείο του κορυφαίου προπονητή για το 2016 παρέλαβε ο Τάσος Κορακάκης στην γιορτή του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου.

Ο προπονητής που οδήγησε την κόρη του, Άννα Κορακάκη, στην κορυφή του κόσμου και δύο φορές στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, βραβεύτηκε για τα επιτεύγματά του από τον διοικητικό διευθυντή του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», Γιάννη Ζερβάκη.

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε. Θα ήθελα να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους αφανείς ήρωες όλων των αθλητών, που δεν είναι άλλοι από την οικογένειά τους. Εύχομαι για όλους τους αθλητές της επαρχίας να συμβάλλουν όλοι για να μπορέσουν να επιλέξουν τα αθλήματα που επιθυμούν, όχι μόνο για να βγάλουν τους επόμενους Ολυμπιονίκες αλλά για να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και πολίτες», ανέφερε Τάσος Κορακάκης μετά τη βράβευσή του.

Καλύτερη ομάδα η «470» Ανδρών

Το βραβείο της κορυφαίας ομάδας για το 2016 παρέλαβαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

Οι Ολυμπιονίκες του Ρίο παρέλαβαν το βραβείο τους από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
«Κοιτάζαμε τις στιγμές στο βίντεο, είναι όλα αξέχαστα. Ήμασταν όλοι μαζί εκεί και βραβευτήκαμε ως ομάδα. Χρωστάω πολλά στον Παύλο και στον προπονητή μου. Είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς», σχολίασε ο Παναγιώτης Μάντης, ενώ ο Παύλος Καγιαλής είπε:

«Ευχαριστούμε πολύ για αυτό το βραβείο. Είναι πολύ τιμητικό να σε βραβεύουν σαν ομάδα. Υπάρχει μια ολοκλήρωση στο να συνεργάζεσαι με άλλουςανθρώπους. Μπροστά σας βλέπετε δύο αθλητές, αλλά είναι πολλοί περισσότεροι. Θέλουμε να τους ευχαριστήσουμε όλους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κορακάκη Πετρούνιας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ