Η αστυνομία στην Κούβα εισέβαλε σε σπίτια και τραυμάτισε αντιφρονούντες για να εμποδίσει διαδήλωση κατά του Κάστρο -Εγιναν 100 προσαγωγές [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Η αστυνομία στην Κούβα εισέβαλε σε σπίτια και τραυμάτισε αντιφρονούντες για να εμποδίσει διαδήλωση κατά του Κάστρο -Εγιναν 100 προσαγωγές [εικόνες & βίντεο]

ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Επιδρομές της αστυνομίας σε σπίτια, τουλάχιστον 100 προσαγωγές αντιφρονούντων και 2 τραυματισμούς καταγγέλλει η πολιτική οργάνωση αντιφρονούντων «Πατριωτική Ένωση της Κούβας» (UNPACU), σε μια προσπάθεια να εμποδίσει το καθεστώς αντικυβερνητική διαδήλωση, την πρώτη μετά από τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία της οργάνωσης αντιφρονούντων, αστυνομικοί του καθεστώτος εισέβαλαν την Κυριακή σε 9 σπίτια μελών της UNPACU στις περιοχές Σαντιάγο δε Κούβα, Καμπεσέρα, Πάλμα Σοριάνο και Παλμαρίτο δε Κάουτο, προσήγαγαν αντιφρονούντες και κατέσχεσαν πολλά αντικείμενα. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, κινητά τηλέφωνα, φορτιστές, φωτογραφικές μηχανές, εκτυπωτές, βιβλία, στυλό, λάμπες, χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Κατά την επιχείρηση της αστυνομίας τραυματίστηκαν δυο αντιφρονούντες.
Ακτιβιστές και αντιφρονούντες ετοίμαζαν στην Αβάνα και στο Σαντιάγο δε Κούβα διαδηλώσεις διαμαρτυρίας, ζητώντας την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων που, όπως καταγγέλλουν, το καθεστώς Κάστρο έχει στις φυλακές της Κούβας.
Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και την πρώτη μαζική επιχείρηση της αστυνομίας για την σύλληψη αντιφρονούντων στην Κούβα, μετά από τον θάνατο του ηγέτη της κουβανικής επανάστασης Φιντέλ Κάστρο στις 25 Νοεμβρίου.

48 πολιτικοί κρατούμενοι
Σε ανακοίνωση του ο εκπρόσωπος της οργάνωσης αντιφρονούντων UNPACU, Χοσέ Ντανιέλ Φερέρ Γκαρσία, δηλώνει: «Η UNPACU είχε προαναγγείλει ειρηνικές διαδηλώσεις σε ένδειξη συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους που παραμένουν σε απάνθρωπες συνθήκες και δέχονται βασανιστήρια, χτυπήματα και άλλη απάνθρωπη μεταχείριση. Η πρόθεση μας ήταν να απαιτήσουμε την απελευθέρωση των Ντανίλο Μαλδονάδο, Εδουάρδο Κάρδετ και Βίκτωρ Κάμπα Αλμενάρες, που βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 10 του μηνός στη φυλακή «Αγουαδόρες», όπως επίσης και όλων των πολιτικών κρατουμένων, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 16 γυναίκες». Σύμφωνα με τον Γκαρσία η συγκεκριμένη οργάνωση μετράει 48 πολιτικούς κρατούμενους στις φυλακές της Κούβας.
Σύμφωνα με την οργάνωση, πολλοί από τους αντιφρονούντες που προσήχθησαν αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγες ώρες, ωστόσο υπάρχουν δεκάδες άτομα που εξακολουθούν να κρατούνται και μάλιστα εναντίον κάποιων ασκήθηκαν ήδη διώξεις. Οι συλληφθέντες θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για «δημόσιες ταραχές», «επίθεση» και «κατασκοπεία».

Η αστυνομία στην Κούβα εισέβαλε σε σπίτια και τραυμάτισε αντιφρονούντες για να εμποδίσει διαδήλωση κατά του Κάστρο -Εγιναν 100 προσαγωγές [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0



Πάντως, το καθεστώς της Κούβας αρνείται την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων. Τον περασμένο Μάρτιο ο πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, ρωτήθηκε γιατί δεν απελευθερώνει τους πολιτικούς κρατούμενους και σε οργισμένο ύφος απάντησε ότι αν του δώσουν μια λίστα με τους πολιτικούς κρατούμενους που κατηγορείται ότι έχει στις φυλακές και θα τους αφήσει αμέσως ελεύθερους.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: unpacu.org

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ