Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο! - iefimerida.gr

Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια γλυκιά ιστορία με ήρωες τα χριστουγεννιάτικα γλυκά του ζαχαροπλαστείου αφιερωμένη σε εκείνους που δεν δέχονται τη μοίρα τους και αγωνίζονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Πλησιάζουν Χριστούγεννα και ο περίφημος ζαχαροπλάστης Χρήστος Σιροπιαστός έχει δουλειές με φούντες! Φέτος μάλιστα ετοιμάζει τα γλυκά για τη δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο. Μεγάλη τιμή!
«Εσάς δεν θα σας αγοράσει κανείς. Όχι πως δεν είστε νόστιμα, αλλά η μόστρα κερδίζει τη γεύση» λέει ο Σιροπιαστός πάνω από τον δίσκο με τα γλυκά-«αποτυχίες», εκείνα που δεν μπορεί φυσικά να στείλει στο Μέγαρο ούτε να βάλει στη βιτρίνα του μαγαζιού του. Ο γενναίος Μπέλος, ένα μελομακάρονο με αλλεργία στα καρύδια, αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο να βρεθεί χριστουγεννιάτικα στον κάδο με τα σκουπίδια και ειδοποιεί τα κορίτσια που βρίσκονται δίπλα του: την ντροπαλή Κούλα, ένα κουραμπιέ που όλο φτερνίζεται και γεμίζει τον κόσμο ζάχαρη άχνη και την ψηλομύτα Μελίκα που ονειρεύεται να γίνει δίπλα Προεδρικού Μεγάρου και λίγα έχει καταλάβει από την επικίνδυνη κατάσταση στην οποία βρίσκεται.

Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο! | iefimerida.gr 0

«Τι νόημα έχει να υπάρχει ένα γλυκό αν δεν γλυκάνει κάποιον;» αναρωτιούνται οι μικροί μας ήρωες και αποφασίζουν να αφήσουν στην άκρη τις διαφορές τους και να δραπετεύσουν από το ζαχαροπλαστείο για να σωθούνε. Θα θελήσουν να πάνε και εκείνα στη μεγάλη γιορτή στο Μέγαρο. Στο δρόμο τους θα συναντήσουν τα γλυκά του εργοστασίου (μια σοκολατένια μπάλα ποδοσφαίρου, ένα σοκολατένιο κέρμα, ένα μισολιωμένο και ξεχασμένο πασχαλινό αυγό κα το σοκολατένιο ρομπότ, τον αρχηγό της παρέας. «Εξαιτίας σας δεν μας αγοράζει κανείς αυτές τις μέρες», φωνάζει το σοκολατένιο ρομπότ. Τους τρεις ήρωες θα βοηθήσουν τα χριστουγεννιάτικα γλειφιτζούρια, μια παρέα από ελαττωματικά γλυκίσματα που βρίσκονται σε πόλεμο με τη συμμορία της σοκολάτας.

Θα τα καταφέρουν οι τρεις φίλοι να βρεθούν στη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου; Και τι θα συμβεί όταν φτάσουν εκεί; Άραγε θα καταφέρουν να βρουν το γιορτινό και χαρούμενο σπιτικό που τους ταιριάζει; Θα γλυκάνουν κάποιον τα φετινά Χριστούγεννα;

Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο! | iefimerida.gr 1

Η «Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο του Δημήτρη Παπαδόπουλου. «Ξεκίνησε ως παιχνίδι, αρχικά με τα ονόματα των ηρώων (Μπέλος Μακάρονος, Κούλα Μπιέ, Μελίκα Δίπλα) κι έπειτα ως άσκηση: να γράψω μια ιστορία με αρχή, μέση και τέλος, με πλοκή, με χαρακτήρες. Είναι μια περιπετειώδης ιστορία όπου οι τρεις ελαττωματικοί και εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Έχουν στόχους και δεν το βάζουν κάτω παρ’ όλες τις δυσκολίες και το bullying που υφίστανται. Το μήνυμα του παραμυθιού δεν αφορά μόνο τα παιδιά αλλά όλους μας: μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε με τη ζωή μας, τα όρια δεν μπορούν να μας τα θέτουν τα στερεότυπα και η γνώμη των άλλων αλλά η δική μας δύναμη» λέει ο συγγραφέας.

Το «Απόδραση από το ζαχαροπλαστείο» είναι μια τρυφερή ιστορία για τα φετινά Χριστούγεννα που θα ζεστάνει την καρδιά όλων των παιδιών –επειδή τα μικρά παιδιά κατανοούν καλύτερα από όλους μας τη «διαφορετικότητα» και αντιλαμβάνονται πόσο «πλούσια» μπορεί να κάνει τη ζωή μας.


INFO
ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Κείμενο: Δημήτρης Κ. Παπαδόπουλος
Εικόνες: Γιάννης Πουρνάρας
Εκδόσεις Πάπυρος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ