«Καλύτερα να φύγω τώρα» -Η αντίδραση της Μέι, όταν οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν να μιλήσουν για το Brexit - iefimerida.gr

«Καλύτερα να φύγω τώρα» -Η αντίδραση της Μέι, όταν οι Ευρωπαίοι αρνήθηκαν να μιλήσουν για το Brexit

Φωτογραφία: AP/ Geert Vanden Wijngaert
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία φράση επιχείρησε η Τερέζα Μέι να «σπάσει» την αμήχανη σιωπή των Ευρωπαίων ηγετών, όταν αρνήθηκαν να συζητήσουν μπροστά της για το Brexit.

«Νομίζω καλύτερα να φύγω τώρα», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός στους ομολόγους της στην ΕΕ, σύμφωνα με τους Times. Πηγή της εφημερίδας αναφέρει ότι η Μέι αντέδρασε έτσι, μετά από την προσπάθειά της να πιέσει για μία γρήγορη συμφωνία για τα μελλοντικά δικαιώματα που θα έχουν οι Βρετανοί πολίτες στην ΕΕ- και το αντίστροφο- στη Σύνοδο Κορυφής.

Αυτή η απόπειρα οδήγησε σε μία αμήχανη στιγμή, γιατί οι υπόλοιποι ηγέτες είχαν απαιτήσει να εξαιρεθεί η Βρετανία όταν θα συζητούσαν τη στάση που θα κρατήσουν στις διαπραγματεύσεις για το Brexit. Επίσης, έχουν επιμείνει ότι δεν θα γίνουν συζητήσεις με τη Βρετανία, προτού η χώρα ενεργοποιήσει το άρθρο 50 για την έξοδό της.

«Ηταν μία δύσκολη στιγμή για τη διπλωματία», δήλωσε συνεργάτης ενός εκ των ηγετών, στους Times. «Είπε ''νομίζω καλύτερα να φύγω τώρα''. Ηταν πολύ ευγενική, αλλά ήταν αρκετά αμήχανο», πρόσθεσε.

«Ηθελε να θέσει ένα ερώτημα για τους Βρετανούς πολίτες που ζουν στην Ευρώπη και τους Ευρωπαίους που ζουν στη Βρετανία. Δεν υπήρξε απάντηση», δήλωσε για το περιστατικό ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Εντα Κένι.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζήτησαν τελικά για το Brexit, για 20 λεπτά, όταν η Βρετανίδα πρωθυπουργός είχε ήδη αποχωρήσει από τη Σύνοδο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τερέζα Μέι Brexit Σύνοδος Κορυφής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ