Ιστορικό εξώφυλλο από το National Geographic: 9χρονη τρανσέξουαλ στο τεύχους Ιανουαρίου [εικόνες] - iefimerida.gr

Ιστορικό εξώφυλλο από το National Geographic: 9χρονη τρανσέξουαλ στο τεύχους Ιανουαρίου [εικόνες]

Φωτογραφία: Twitter @transgirl_mom
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά το εξώφυλλο του National Geographic είναι διαφορετικό απ' όλα τα άλλα. Στο τεύχος του Ιανουαρίου του 2017 φιλοξενείται το πρώτο διαφυλικό πρόσωπο.

Πιο συγκεκριμένα, στον φακό του περιοδικού ποζάρει η 9χρονη τρανσέξουαλ Ειβερι Τζάκσον από το Κάνσας. Τίτλος του εξωφύλλου: Gender Revolution (Επανάσταση των φύλων).

@natgeomag I'm shaking so much I can barely type. Thank you for featuring Avery! #transisbeautiful pic.twitter.com/R1FAw6ayBH

Σύμφωνα με την Teen Vogue, «η Ειβερι είναι η τέλεια επιλογή γι' αυτό το ιστορικό ορόσημο. Είναι εκπρόσωπος της αυξανόμενης προβολής των διαφυλικών ατόμων, υποστηρίζοντας πως το να είσαι τρανσέξουαλ δεν είναι επιλογή, αλλά απλά κάτι που είσαι».

«Το καλύτερο πράγμα με το να είμαι κορίτσι είναι ότι δεν χρειάζεται να υποκρίνομαι πως είμαι αγόρι», δήλωσε η 9χρονη.

@janetmock look for us next month! My daughter stands out with her pink hair. pic.twitter.com/PDckD5U0Lz

Η οικογένεια της Ειβερι, όπως αναφέρει το Attn, υποστηρίζει τα δικαιώματα των διαφυλικών ατόμων εδώ και χρόνια. Ο πατέρας της, Τιμ Τζάκσον, το μόνο που είχε να της πει είναι πως πρέπει να αγαπά τον εαυτό της και να δείχνει αγάπη στους άλλους.

Μιλώντας στους New York Times, δήλωσε πως το να μεγαλώνεις ένα παιδί τρανσέξουαλ είναι το ίδιο με το να μεγαλώνεις οποιοδήποτε παιδί.

«Αγαπώ την κόρη μου για αυτό που είναι χωρίς προϋποθέσεις και υπόσχομαι να βοηθήσω να γίνει ένα χαρούμενο, υγιές και παραγωγικό μέλος της κοινωνίας. Αλλωστε αυτή δεν είναι η δουλειά μας ως γονείς;», υπογράμμισε.

This girl. She causes me more stress than anything in the world, but she still makes me smile. pic.twitter.com/MlLblF1ZYC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ