Politico: Η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα ότι δεν θέλει πρόσφυγες στη Γερμανία προεκλογικά - iefimerida.gr

Politico: Η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα ότι δεν θέλει πρόσφυγες στη Γερμανία προεκλογικά

Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην Καγκελαρία και συνάντησε την Ανγκελ Μέρκελ, με την οποία η κουβέντα επικεντρώθηκε στο προσφυγικό, σύμφωνα με το Politico.

Στο περιθώριο της συζήτησης των δύο ηγετών βρέθηκε το ελληνικό πρόγραμμα, η οικονομία και το ζήτημα της αξιολόγησης, αφού η Μέρκελ εστίασε στο προσφυγικό που την... καίει ενόψει των εκλογών του 2017 στην χώρα της.

Οπως αναφέρει το Politico, το βασικό θέμα της ατζέντας ήταν το μοίρασμα των 62.000 προσφύγων στην Ελλάδα, από τους οποίους πάνω από 16.000 διαμένουν υπό ασφυκτικές συνθήκες στα ελληνικά νησιά. Η προηγούμενη συμφωνία των χωρών της ΕΕ για το μοίρασμα τερματίστηκε μιας και πολλές χώρες δεν πήραν τον αριθμό που είχε συμφωνηθεί.

Politico: Η Μέρκελ είπε στον Τσίπρα ότι δεν θέλει πρόσφυγες στη Γερμανία προεκλογικά | iefimerida.gr 0

«Ξανά και ξανά, θα υπερασπιστούμε μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων στην ΕΕ. Χώρες όπως η Ελλάδα δεν είναι μόνες τους» είπε η Μέρκελ στην κοινή ανακοίνωση Τύπου.

Το Βερολίνο ανησυχεί ότι, εκτός και αν η Ελλάδα κατορθώσει να προσφέρει κατάλυμα στους πρόσφυγες που ζητούν άσυλο, θα κατευθυνθούν στη Γερμανία. Με τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν το 2017, η Μέρκελ θέλει να αποφύγει εικόνες και πρωτοσέλιδα με πρόσφυγες στη Γερμανία και γνωρίζει ότι η συνεργασία με την Ελλάδα είναι κρίσιμης σημασίας, ειδικά εάν η συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας (που σε μεγάλο βαθμό έχει διαπραγματευτεί η Γερμανία) καταρρεύσει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Politico Γερμανία Ελλάδα Τσίπρας Μέρκελ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ