Σουλτς: Πιστεύω σε συμβιβαστική λύση Αθήνας-δανειστών μέχρι 26 Ιανουαρίου - iefimerida.gr

Σουλτς: Πιστεύω σε συμβιβαστική λύση Αθήνας-δανειστών μέχρι 26 Ιανουαρίου

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατανόηση αλλά και «καρφιά» για τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα επεφύλασσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Σύνοδο Κορυφής.

«Αν εξετάσει κανείς αντικειμενικά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα δεν λαμβάνονται υπόψη ορισμένες παράμετροι» τόνισε ο Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας την απόφαση αναβολής των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος

Ωστόσο, επεσήμανε ότι «κατανοεί απόλυτα» τον λόγο για τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. «Κατανοώ τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε τα μέτρα κοινωνικών παροχών», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επισήμανε δε ότι αν οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2017 και 2018 διατηρηθούν στα επίπεδα του 1,7% -2,5% θα πρέπει να διατηρηθεί η κοινωνική σταθερότητα.

Συμβιβαστική λύση μέχρι τις 26 Ιανουαρίου

Ο Μάρτιν Σουλτς εκτίμησε παράλληλα πως θα υπάρξει συμβιβαστική λύση μέχρι το Eurogroup του Ιανουαρίου μεταξύ Αθήνας-δανειστών.

«Πιστεύω ότι υπάρχει χρόνος ως τις 26 Ιανουαρίου για ένα λογικό συμβιβασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μετά τη συνάντησή μου με τον Αλέξη Τσίπρα κατανοώ ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει εποικοδομητικά τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις με το Eurogroup», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Σύνοδο Κορυφής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μάρτιν Σουλτς Ελλάδα Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ