Τσακαλώτος: Οι «λογικοί» του Eurogroup θα αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης των αδύναμων -Οχι σε πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Οι «λογικοί» του Eurogroup θα αναγνωρίσουν την ανάγκη στήριξης των αδύναμων -Οχι σε πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου εξαπέλυσαν πυρά κατά του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Συγκεκριμένα ο κ.Τσακαλώτος είπε πως θα ήταν κρίμα να μην υπάρξει σύγκλιση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το πώς θα προχωρήσει η ελάφρυνση του χρέους. Η Έφη Αχτσιόγλου έστρεψε τα «πυρά» της εναντίον του ΔΝΤ, τονίζοντας ότι το Ταμείο αρνείται να συζητηθεί το ενδεχόμενο επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Παράλληλα ο ελληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε «η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι αξιόπιστη προς τους δανειστές αλλά και τον ελληνικό λαό» και ανέφερε ότι η Αθήνα θα εξηγήσει στο EuroWorking Group το εφάπαξ βοήθημα. «Πιστεύω ότι οι λογικοί άνθρωποι θα αντιληφθούν την ανάγκη να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες των πολιτών» υπογράμμισε ο κ. Τσακαλώτος, και συμπλήρωσε: «Για να παραμείνει ενωμένη η Ευρώπη θα πρέπει να βοηθηθεί η εργατική τάξη».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι υπάρχουν «αντικειμενικοί λόγοι» να μην κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση η κυβέρνηση, καθώς είναι «αβέβαιο αν θα μπορέσει να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ