Σε χαμηλό 14 ετών υποχωρεί το ευρώ μετά τις ανακοινώσεις της FED για τα επιτόκια - iefimerida.gr

Σε χαμηλό 14 ετών υποχωρεί το ευρώ μετά τις ανακοινώσεις της FED για τα επιτόκια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 14 ετών υποχώρησε σήμερα το ευρώ, σημειώνοντας απώλειες άνω του 1%, με το αμερικανικό νόμισμα να κινείται ανοδικά.

Η υποχώρηση του ενιαίου νομίσματος κάτω από τα χαμηλά επίπεδα του 2015 σημειώνεται αφού η αμερικανική κεντρική τράπεζα Federal Reserve άφησε χθες να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια γρηγορότερα το 2017 σε σχέση με ό,τι ανέμεναν οι επενδυτές. Στις 14:00 ώρα Ελλάδας, το ευρώ σημείωσε πτώση 1,2%, υποχωρώντας έως το 1,04055 δολάριο.

Το αμερικανικό νόμισμα σημείωσε νωρίτερα άνοδο 1,3% έναντι ενός καλαθιού βασικών νομισμάτων, στο υψηλό 14 ετών του 103,16. Έναντι του γεν, ενισχύθηκε κατά 1,5% στα 118,66 γεν, στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αύξησε κατά 0,25% τα επιτόκια της την Τετάρτη και άφησε να εννοηθεί ότι θα τα αυξήσει περαιτέρω το 2017, τη χρονιά που αναμένεται να αναλάβει την προεδρία της χώρας ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχόμενος να αυξήσει την ανάπτυξη προωθώντας φοροαπαλλαγές, αύξηση των δαπανών σε συγκεκριμένους τομείς και απορρύθμιση σε άλλους.

Η αύξηση των επιτοκίων, που θεωρούσαν βέβαιη οι αγορές, έπειτα από μία σειρά θετικών οικονομικών δεικτών, αυξάνουν τα ομοσπονδιακά επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης, από το 0,50% ως το 0,75%.
Στο σκεπτικό της απόφασής της η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της Fed επικαλέστηκε τις ήδη συντελεσθείσα και την προσδοκώμενη πρόοδο όσον αφορά τις «συνθήκες στην αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό».

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος της Fed Τζάνετ Γέλεν τόνισε πως η αύξηση των επιτοκίων αντανακλά «την εμπιστοσύνη μας» για την καλή πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επιτόκια Fed
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ