Γερμανός βουλευτής: Να μην καταβληθούν οι δόσεις προς την Ελλάδα, όσο ο Τσίπρας μοιράζει χρήματα - iefimerida.gr

Γερμανός βουλευτής: Να μην καταβληθούν οι δόσεις προς την Ελλάδα, όσο ο Τσίπρας μοιράζει χρήματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να δώσει δώρο Χριστουγέννων στους συνταξιούχους δεν χαροποίησε ιδιαίτερα τους δανειστές της Ελλάδας, σημειώνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή του CSU, Marcus Ferber.


«Ο Τσίπρας θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το πλεόνασμα για τη μείωση του χρέους και όχι για προεκλογικά δώρα», δήλωσε στην εφημερίδα ο Marcus Ferber, βουλευτής των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και ειδικός για οικονομικά θέματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Ίσως οι πιστωτές της Ελλάδας θα έπρεπε να μην καταβάλουν χρήματα, για όσο διάστημα ο Τσίπρας διατρέχει τη χώρα μοιράζοντας χρήματα», πρόσθεσε.
Η Die Welt τονίζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Αθήνας δυσαρεστηθήκαν από την απόφασή της και γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισαν να αναστείλουν τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.
«Τώρα υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν αντιπαραθέσεις.
Η ανακοίνωση του Τσίπρα προκάλεσε δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες και στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Παράλληλα το μέτρο αυτό προκαλεί αμφιβολίες για το αν ο Τσίπρας έχει πάρει σοβαρά τη λιτότητα», υπογραμμίζει η Welt.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ