Χτύπημα για τη Yahoo: Χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα 1 δισ. χρηστών! - iefimerida.gr

Χτύπημα για τη Yahoo: Χάκερ έκλεψαν τα δεδομένα 1 δισ. χρηστών!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι λογαριασμοί ενός δισεκατομμυρίου χρηστών ενδέχεται να μπήκαν στο στόχαστρο των χάκερ που χτύπησαν τον Αύγουστο του 2013 τη Yahoo.

H κυβερνοεπίθεση αυτή φαίνεται πως δεν σχετίζεται με εκείνη του 2014, που αποκαλύφθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο κολοσσός του Ίντερνετ ανακοίνωσε ότι άγνωστοι παραβίασαν το σύστημα ασφαλείας της κι έκλεψαν τα δεδομένα περισσότερων από 500 εκατομμυρίων χρηστών.

Η Yahoo είπε ότι εκλάπησαν ονόματα, αριθμοί τηλεφώνου, ηλεκτρονικές διευθύνσεις και passwords, αλλά όχι τραπεζικά δεδομένα. Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει πως η παραβίαση εντοπίστηκε τώρα λόγω της έρευνας του διεξάγει το FBI αναφορικά με την παραβίαση του περασμένου Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με το Bloomberg η ανακοίνωση της νέας παραβίασης της βάσης δεδομένων της Yahoo, σε συνδυασμό με την προηγούμενη παραβίαση, σημαίνει πως τα προσωπικά δεδομένα κάθε χρήστη έχουν κλαπεί δυο ή τρεις φορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΥΑΗΟΟ χάκερς κυβερνοεπίθεση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ