Oνομαστική ψηφοφορία στη Βουλή θέλει ο Τσίπρας για την 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά - iefimerida.gr

Oνομαστική ψηφοφορία στη Βουλή θέλει ο Τσίπρας για την 13η σύνταξη και ΦΠΑ στα νησιά

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ονομαστική ψηφοφορία θα πάει την Πέμπτη στη Βουλή η τροπολογία για την ενίσχυση των συνταξιούχων και την μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, μετά από πρόταση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε σε αυτή την κίνηση θέλοντας να δείξει πως έχει την στήριξη όλων των κομμάτων, για να ενισχύσει έτσι την διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας απέναντι στην Ευρώπη.

Η αντιπολίτευση μπορεί μεν να θεωρεί πως είναι ψίχουλα οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού, ωστόσο, είναι μία βοήθεια προς τους αδύναμους.

Αύριο, στην Βουλή αναμένεται να ψηφίσουν θετικά όλα τα κόμματα.

Σύμφωνα με ενημέρωση της κ. Θεοπεφτάτου και του κ. Ζαχαριάδη, η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να καταγραφεί η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν, αυτές τις ημέρες, «διακυμάνσεις στον δημόσιο λόγο». Στο ερώτημα αν η ευρεία αυτή αποδοχή από την Βουλή των τροπολογιών θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «όλα βοηθούν».

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, τις εξετάζουμε συνολικά και παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως ΚΟ συνολικά. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους, και ο τρόπος που τοποθετούνται οι θεσμοί και βεβαίως και ο τρόπος που τοποθετείται το πολιτικό σύστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Εμείς, εκτιμούμε θετικά την στάση των κομμάτων και στην Επιτροπή και κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια», είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ολα αυτά λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Eurogroup πως «παγώνει» τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος, εξαιτίας των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ