Δώδεκα ρωσικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί για μείωση παραγωγής πετρελαίου - iefimerida.gr

Δώδεκα ρωσικές εταιρείες έχουν δεσμευτεί για μείωση παραγωγής πετρελαίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Αλεξάντερ Νόβακ ανακοίνωσε ότι εκπρόσωποι των 12 εταιρειών που παράγουν το 90% του πετρελαίου της χώρας, έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν την μείωση της παραγωγής, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

«Θα μειώσουν (την παραγωγή) αναλογικά με τον όγκο», δήλωσε σχετικά. Το Σάββατο η Ρωσία συμφώνησε να μειώσει την παραγωγή μέχρι και 300.000 βαρέλια ημερησίως το επόμενο έτος, και ενώθηκε με τις χώρες του OPEC στη μείωση της παραγωγής. Η Ρωσία έχει δεσμευτεί σε περικοπές και στο παρελθόν, αλλά συχνά έχει αποτύχει να τις εφαρμόσει, αυξάνοντας την παραγωγή αντί αυτού.

Ο ρώσος υπουργός Ενέργειας υπογράμμισε ότι το υπουργείο θα συναντηθεί δύο φορές τον μήνα με τις πετρελαϊκές εταιρείες για να ελέγξει την εφαρμογή της συμφωνίας. Δήλωσε δε πως η μείωση θα ξεκινήσει στο τέλος του πρώτου τριμήνου.

Ωστόσο, ο ίδιος επισήμανε πως το υπουργείο δεν σχεδιάζει να αλλάξει την τρέχουσα εκτίμηση ότι η παραγωγή θα αυξηθεί στους 48-51 εκατ. τόνους το 2017.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΡΩΣΙΑ ΟΠΕΚ πετρέλαιο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ