Βιογραφία ανατρέπει τον μεγαλύτερο έρωτα του 20ου αιώνα - iefimerida.gr

Βιογραφία ανατρέπει τον μεγαλύτερο έρωτα του 20ου αιώνα

βιογραφία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«That woman» αποκαλούσε υποτιμητικά την αμερικανίδα Γουόλις Σίμσον η βασιλομήτωρ Ελισάβετ, τη γυναίκα που άλλαξε την ιστορία του βρετανικού θρόνου καθώς λόγω του έρωτά της με το βασιλιά τον οδήγησε στην παραίτηση.

Μια νέα βιογραφία όμως, με τίτλο «That Woman: The Life of Wallis Simpson, Duchess of Windsor» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπαμε αυτόν τον θυελλώδη έρωτα.

Η συγγραφέας Αν Σίμπα ανακάλυψε από σύμπτωση τη χρόνια μυστική αλληλογραφία της Γουόλις η οποία παρέμενε ακόμα κρυφά ερωτευμένη με τον πρώην σύζυγό της Έρνεστ Σίμσον.

Στα γράμματά της η Γουόλις δεν δίσταζε να εκφράσει ανοιχτά στον Έρνεστ πόσο της λείπει. «Μας σκέφτομαι τόσο πολύ αν και προσπαθώ το αντίθετο. Όπου κι αν βρίσκεσαι, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν περνάει ποτέ μέρα χωρίς να σε σκέφτομαι για ώρες» του έγραφε από την Αυστρία όπου περνούσε το μήνα του μέλιτος με τον «Πήτερ Παν».

Ποιος είναι ο «Πήτερ Πάν»; Με αυτό το παρατσούκλι αναφέρονταν με τον Σίμπσον στην μεταξύ τους αλληλογραφία κοροϊδεύοντας την παιδιάστικη συμπεριφορά του Δούκα του Γουίνδσορ. Ο τυφλωμένος από έρωτα Εδουάρδος πάλι, παράγγελνε στον Cartier για εκείνη το ένα βαρύτιμο κόσμημα μετά το άλλο, τα περισσότερα με εγχαράξεις-σουβενίρ του love story τους.

Το That Woman ανατρέπει το μύθο ενός έρωτα που συντηρεί μέχρι και η ταινία της Μαντόνα «W.E. In Love we Trust». Οι προβλέψεις για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ βλέπουν το W.E. μόνο στην κατηγορία των κοστουμιών, με την εξαιρετική δουλειά της Άριαν Φίλιπς, η οποία για να αποδώσει πιστά την εποχή δανείστηκε αρκετά vintage ρούχα από μουσεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ