Μέρκελ και Ολάντ υπέρ της παράτασης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας - iefimerida.gr

Μέρκελ και Ολάντ υπέρ της παράτασης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Φωτογραφία: AP/ Markus Schreiber
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Φρανσουά Ολάντ τάχθηκαν υπέρ της επέκτασης των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, επειδή δεν υπάρχει πρόοδος στην εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας στην ανατολική Ουκρανία.

Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας συναντήθηκαν την Τρίτη, στο Βερολίνο, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της επέκτασης των κυρώσεων, που περιλαμβάνουν περιορισμό της πρόσβασης στη διεθνή χρηματοδότηση, αλλά και στην αμυντική και ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία.

Η εφαρμογή της συμφωνίας για εκεχειρία είναι πολύ αργή, σχολίασε η Μέρκελ. «Θα είναι απαραίτητο να παραταθούν ξανά οι κυρώσεις σε βάρος την Ρωσίας, παρότι ελπίζαμε σε καλύτερη πρόοδο της εφαρμογής», πρόσθεσε η Καγκελάριος.

Ο Ολάντ συμφώνησε. «Πρέπει να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συμφωνίας του Μινσκ. Και όταν αυτό δεν γίνεται, πρέπει να συνεχίζουμε με τις κυρώσεις», ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος σύμφωνα με το Reuters.

Οι κυρώσεις, που έχουν παραταθεί αρκετές φορές, αναμένεται να εκπνεύσουν στα τέλη Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ