Ο Φρανσουά Φιγιόν κάνει πίσω στις φιλελεύθερες θέσεις του για το ασφαλιστικό - iefimerida.gr

Ο Φρανσουά Φιγιόν κάνει πίσω στις φιλελεύθερες θέσεις του για το ασφαλιστικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέστη δριμύτατη κριτική από τα αριστερά αλλά και από στελέχη του συντηρητικού κόμματος, τα οποία τον κατηγορούσαν ότι σκοπεύει να ιδιωτικοποιήσει πλήρως την κοινωνική ασφάλιση και δείχνει να κάνει πίσω ο Φρανσουά Φιγιόν.

Η εφημερίδα Liberation, μάλιστα, τον κρέμασε στα μανταλάκια ότι οπισθοχωρεί:

«Ασφαλιστικό, η οπισθοχώρηση», γράφει στο εξώφυλλό της.

Ο Φρανσουά Φιγιόν κάνει πίσω στις φιλελεύθερες θέσεις του για το ασφαλιστικό | iefimerida.gr 0


Ο υποψήφιος του γαλλικού συντηρητικού κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του 2017 είχε υποσχεθεί να αποκρατικοποιήσει το ασφαλιστικό σύστημα λέγοντας ότι το βασικό ταμείο θα ασχολείται μόνο με τις βαριές και χρόνιες παθήσεις και όλα τα υπόλοιπα θα μεταφερθούν στα ιδιωτικά ταμεία.
Με άρθρο του στην Le Figaro, ο Φιγιόν επιχείρησε να διευκρινίσει τα σχέδιά του για το ασφαλιστικό, αν κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, αλλά ...επιδείνωσε τα πράγματα. Κι αυτό γιατί ενώ δηλώνει ότι δεν θα πειράξει την κοινωνική ασφάλιση, ωστόσο δεν ξεκαθαρίζει πραγματικά πώς θα λύσει το πρόβλημα των ελλειμμάτων.
«Είτε είναι ηθελημένα φλου και κρύβει ότι θέλει πραγματικά να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση, είτε κάνει πίσω και αυτό σημαίνει ότι αν εκλεγεί, η Γαλλία δεν θα κάνει τίποτα», ήταν η άμεση αντίδραση του ακροδεξιού ευρωβουλευτή Λοριέν Φιλιπό.
«Είναι λίγο η παγίδα των προκριματικών εκλογών. Κερδίζει κάποιος τις προκριματικές με δεξιές θέσεις και μετά πρέπει να κερδίσει τις προεδρικές στο Κέντρο», δήλωσε από την πλευρά του ο πρώην πρωθυπουργός Πιέρ Ραφαρέν, ο οποίος στήριξε την υποψηφιότητα Φιγιόν.
Ο εκπρόσωπος του Φιγιόν Ζερόμ Σαρτριέ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο υποψήφιος δεν πήρε τίποτα πίσω. «Δεν οπισθοχωρεί. Η προστασία των Γάλλων είναι ένα σύνολο κοινωνική ασφάλιση και επικουρικά ταμεία. Αυτό το σύνολο πρέπει να εξακολουθεί να προστατεύει 100% τους Γάλλους, ο Φιγιόν δεν άλλαξε τίποτα από αυτά που έλεγε», δήλωσε.

Ο Φρανσουά Φιγιόν κάνει πίσω στις φιλελεύθερες θέσεις του για το ασφαλιστικό | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φιγιόν ασφαλιστικό κάνει πίσω
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ